АктуалноГрадътЖивотИзбор на редактораМненияНовини

Стил и класа: Вижте как Музикалното закри баловете в Пловдив

Даниела Калчева

Стил, класа, елеганция! Последният абитуриентски бал за кампанията тази година в Пловдив изпъкна по един особен начин- с липсата на помпозност, фрапантни автомобили, бумтящи ауспуси, факли, бомби и истерични крясъци.

Обрано и сдържано, учениците от двата завършващи класа бяха докарани най-често от собствените си родители до двора на НУМТИ „Добрин Петков“, откъдето зрелостниците се отправиха към ресторант Елея. Много от тях стигнаха до заведението дори пеш.

Дамите бяха изключително елегантни. Младите господа демонстрираха сдържана класа и отношение към образователния храм, който напускат завинаги- някои от тях носеха дори бижута с музикалните инструменти, на които свирят.

Изводът е, че финалният щрих на иначе изключително шумните и натрапчиви абитуриентски вечери беше най-тих, но най-красив. Най- скромен, но най-класен.

Вероятно без да осъзнават, възпитаниците на Музикалното училище дадоха примера на връстниците си и следващите завършващи- не са важни фойерверките, пищността и шумът за вечер. Важна е елегантното и тихо пристъпване в истинския живот… Ако може и с хубава музика, разбира се, каквото възпитаниците на „Добрин Петков“ умеят са създават.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. На добър час на младите музиканти!
    Даниела, пишете чудесно. Иска ми се да виждам интелигентния Ви стил у повече занимаващи се с журналистика люде. 🙂

  2. На добър час, прекрасни наши деца! Мечтайте смело и сбъдвайте! Бъдете щастливи и знайте, че успехите обичат силните, а вие определено сте такива! Поздравления и за преподавателите, които ви дадоха много! Попътен вятър в бурното море на живота! Обичаме ви!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина