АктуалноБългарияГласовеИзбориНовини

Ще има ли нова сглобка ?

Как отговориха на този въпрос от Пловдив съпредседателите на Продължаваме промяната

Разговор с хората, въпреки че предизборната кампания не е започнала. Така представиха мероприятието си в понеделник вечерта в Римския стадион на Главната в Пловдив от ПП „Продължаваме промяната“. По пейките репортерът ни забеляза популярни партиини активисти на „Промяната“ от града под тепетата, а на парапетите отгоре надничаха представителите на месното ръководството на доскорошните партньори от сглобката. Впечатление направи засиленото присъствие на полиция и униформени от „Общинска охрана“ на стадиона.

Пред публиката акад. Николай Денков и съпредседателите – Кирил Петков и Асен Василев, направиха отчет на свършеното от правителството и партията през мандата, а после очертаха как виждат бъдещето на страната.

„Ако нещо ще остане в историята – със сигурност ще бъде приемането на България в Шенген. Не се поддавайте на манипулации – сухопътният Шенген ще дойде скоро, стига да успеем да си стабилизираме държавата, защото така работят европейските институции. Ако няма изненади – до края на годината вече ще имаме дата“, каза при откриването и отчета си акад. Николай Денков.

Те единодушно застанаха зад позицията, че общата работа с ГЕРБ е била сред допуснатите грешки.

Искрено повярвахме, че нашите партньори от ГЕРБ са готови да направим заедно необходимите реформи в обществото. Останахме разочаровани от техните действия“, коментира Кирил Петков.

По думите на Асен Василев в новия парламент няма как да имат подкрепата на ГЕРБ. Тя е изчерпана, каза той и допълни, че не вижда как ще бъде сформирана коалиция с партията на Бойко Борисов след вота.

Причината е, че ГЕРБ ни подкрепяха докато реформите бяха на хартия. В момента, в който реформите трябваше да станат истински, ГЕРБ отказаха да подпишат споразумение„, подчерта Василев.

Голяма разлика между Промяната и ГЕРБ има и моделът по който се управлява държавата – обясни Василев и посочи, че ако по време на управлението на ГЕРБ е властвал латиноамериканският модел, при който: „малко на брой хора са взимали основните пари, а всички останали са били бедни, то през последните 3 години парите достигат до хората“.

От ръководството на „Промяната“ отказаха да коментират решението на „Зелено движение“ да не се яви заедно с ПП-ДБ на изборите.

По-рано през деня пловдивската структура на „Да, България“ си избра ново ръководство.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Жалка история! Самоунижения и на моменти чиста лудост! Връщаш Бойко и Пеевски в пълната им сила и управляваш с тях, но си им опозиция, но пък и им се молиш, да не те изоставят, заменяш Гешев със Сарафов……….шизофрения или наглост без граници.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина