АктуалноГрадътИзбориКварталиНовини

Стаменов излиза за трети мандат в Централен

За пръв път негов опонент не е вечният зам.-кмет Титюков

Настоящият кмет на най-стария район в Пловдив – Централен, Георги Стаменов за трети път отива на балотаж.

При 100% обработени протоколи от СИК резултатите за район „Централен“ са:

Георги Стаменов, ПП ГЕРБ – 32,23% или 7222 гласа

Чило Попов, ПП – ДБ – 22,90% или 5132 гласа.

В битката за центъра Стаменов за пръв път не е на финала с адаша си – неговия вечен опонент и вечен зам.-кмет Георги Титюков.

Кой е Чило Попов?

Роден е в София, в момента е на 44 години, живее в Пловдив, в Стария град. Като ученик и студент е живял почти 12 години в Германия и Испания. Лицензиран специалист по безопасност и здраве в работна среда. Притежава капитанско право за съдове до 40 БТ и е заклет преводач. Завръща се в страната през 2007-а и се установява в Пловдив, където живее и работи. Съуправител е на строителна фирма. Владее немски, испански и английски език. Ценител е на изкуството, любител градинар, хобито му е да реставрира автомобили. Пише статии за култура и пътуване, като журналист на свободна практика. Името му нашумя в Пловдив през миналата година, когато заедно с издателя Манол Пейков създадоха инициативата „Генератори за Украйна“.

Кой е Георги Стаменов?

Кандидатът на ПП ГЕРБ за трети мандат в Централен е роден в Пловдив е на 43 години. Роден в Пловдив. Магистър по „Финанси“ и „Счетоводство и контрол“ в УНСС. Семеен е. Живее и отглежда трите си деца в район „Централен“. Преди да реши да се занимава с политика е управлявал малък семеен бизнес в областта на строителството близо 10 години. Обича класическа музика. Всяко свободно време отделя за децата си, като обичат да готвят заедно.

От 2011 г. до октомври 2015 г. е общински съветник от ПП ГЕРБ в местния парламент. Бил е заместник-председател на Общински съвет – Пловдив и председател на Комисията по бюджет и финанси. От ноември 2015 г. до настоящия момент е кмет на район „Централен“.

Припомняме, че на Местните избори през 2019 г. Стаменов спечели втори мандат с 9686 гласа или 38.14% пред Георги Титюков – 4062 или 15,70%. На МИ 2015 Стаменов победи на втори тур с 10 118 гласа или 35.54%, а за опонента му гласуваха 4692 или 16.48%.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина