АктуалноГрадътИзбор на редактораНовиниПод ножа

Смут в общината: Титюков пое и ремонта на къща Ламартин

Всички в администрацията са изненадани или озадачени, освен кметът Здравко Димитров

Зам.-кметът по спорт и младежки дейности ще ремонтира перлата в Стария град с 1 250 000 лв без ДДС

Зам.-кметът по спорта и младежките дейности Георги Титюков е възложител на проекта за реставрация, консервация и адаптация на къща Ламартин.  Това стана ясно от публикуваната публично обществена поръчка в специализирания за целта държавен сайт. Новината изненада мнозина, тъй като знаковият обект и културна ценност не попада в ресора на кмета по спорта. Самият проект, одобрен от всички институции, бе изработен и движен от администрацията на район „Централен“. Поръчката е на стойност 1,25 млн. лева без ДДС.

В последните месеци той поема много от знаковите обществени поръчки по ЗОП, които са свързани с далечни за неговата администрация дейности.

„Не виждам проблем този проект да се изпълнява от г-н Титюков, тъй като неговите колеги са прекалено натоварени. Не съм съгласен, че напоследък той се занимава с много строителни обекти в общината и изземва функции, тъй като това са дейности в неговия ресор“, така кметът Здравко Димитров коментира дейността на г-н Титюков, който води поръчките и за други строителни обекти, които нямат общо със спорта и младежките дейности, като частта от улица „Царевец“ в мегапроекта „Модър-Царевец“.

Преди дни самият Георги Титюков потвърди, че поема част от тези проекти, тъй като кметът по строителство Пламен Райчев е прекалено натоварен с други дейности.

„Не се чувствам натоварен, това ми е работата и затова ми плащат“, коментира лаконично самият Райчев днес за „Под тепето“ ситуацията.

Новината дойде неочаквано и за кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, когото потърсихме за коментар. „Изключително съм изненадан от това, че г-н Титюков ще ръководи този проект. изглежда, че освен процедури за луксозни санитарни възли и пътища, зам.-кметът по спорт и социални дейности ще възлага и проекти, свързани културно-историческо наследство. Надявам се все пак той да се изпълни изцяло и напълно, както е по изготвения проект“, коментира районният кмет, чиято администрация изработи проектната документация. Той добави, че те имат готови проекти за Дондуковата градина и за ремонта на Хуманитарната гимназия, които чакат финансиране и се надява това да се случи възможно най-скоро.

Зам.-кметът по културата Пламен Панов, в чиито ресор пък попада именно културно-историческото наследство заяви: „Не мога да коментирам решенията на кмета на общината. Все пак смятам, че по-логично би било проектът да се изпълни от администрацията на район „Централен“, които изработиха и с анай-добре запознати с проекта“, заяви за „Под тепето“ той.

В последните месеци в кулоарите на Община Пловдив неофициално се коментира, че зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков завзема все повече функции не само на зам.-кмет по строителство, а и изобщо като кмет на Община Пловдив. Причината е, че много от процедурите по Обществени поръчки в последните месеци преминават и се възлагат именно от Титюков. Поемането на ръководството на реставрацията на една от перлите на Старинен Пловдив още повече увеличава тези мнения.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

  1. Интересно, интересно. След интервенциите на Титюков – от Ламартин няма да е останало нищо. Няма капацитет и към момента всичките му инфраструктурни проекти са пълна катастрофа.

  2. Трябваше Стаменов да направи поръчката. Той е майстор. Вижте каква обществена поръчка направи за Галерия Капана… ремонт за 1100 € на квадратен метър… Да я беше построил наново щеше да е по-евтино…. ама нали на изборите изпълнителя купуваше гласове за ГЕРБ в Аджисана /има и снимки/…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина