АктуалноБългарияГрадътНовини

Летище Пловдив пред договор за полети до Турция

Правят изцяло нов сайт на аеропорта

Летище „Пловдив“ е на финал за подписване на договори с две турски авиакомпании за полети от азиатското летище на Истанбул и вероятно Анталия – Бурса – Пловдив. това обяви пред журналисти председателят на Съвета на директорите на аеропорта в Крумово Дойчин Ангелов.

Изключително голям интерес има от българска и от турска страна за тези линии, подчерта той и добави, че усилено е преговаряно това лято по въпроса за подписване на договорите.

Летището ще има изцяло новия сайт, в който ще бъдат показани и туристическите забележителности в региона, за да знаят туристите какво да посетят, когато дойдат в Пловдив. Сайтът ще предоставя възможност за онлайн търговия и онлайн заявка за шатъла„, похвали се Ангелов.

Той се срещна с журналисти днес пред сградата на Административния съд, за да съобщи, че е подал жалба срещу посочените изисквания към кандидатите за длъжността директор на летището в течащия нов конкурс. Подробности за това четете в статията Шефът на Летище Пловдив не отговаря на условията за новия конкурс.

По време на брифинга стана ясно, че през първите 6 месеца, откакто е поел отново управленито на летището оборотът за месец от 20 000 лв. е скочил на 120 000 лв. Пътникопотокът е увеличен с 270% и са започнали преговори с  авиокомпании за възстановяване на полетите за Милано, Франкфурт, Брюксел, Барселона.

Възобновихме дейността на Фонда за развитие на летище „Пловдив“. Заварихме го несъстоятелен, недействащ от 2019 г., когато се смениха кметовете на общините. Сега прибавяме нови общини – Смолян, Съединение, Хисаря, Велинград и още няколко“, отчете той.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина