АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораНовиниПод лупа

Рехав протест в защита на Дебора в Пловдив

Не повече от 50-тина души се събраха на насрочения за днес втори пореден протест пред Съдебната палата тази вечер в Пловдив в защита на 18-годишната Дебора от Стара Загора, която бе жестоко нарязана с макетно ножче. Протестът е част от обявения за днес втори национален срещу насилието.

Единици избраха вторник вечер за изразяване на недоволството си срещу случилото се и последвалата вълна от обществени реакции. Припомняме, че днес стана ясно, че лекари от Пловдив ще правят експертиза на белезите на Дебора, след като в Стара Загора отказаха.

Майки с деца, млади двойки и съвсем малко възрастни хора си дадоха среща пред съда само седмица след първия голям национален протест, който миналия вторник събра няколко хиляди души.

Днес обаче гледката дори не се доближава до началото на протеста отпреди 7 дни – хората са твърди малко, тихи, а изпратената полиция на място е почти равна на бройката им.

Заради липсата на масовост вероятно шествие по централната улица няма да има.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

 1. https://www.segabg.com/category-observer/razsledvaneto-za-obezobrazenoto-momiche-suvsem-se-oplete

  ЛИНЧуване от тълпата е варварска практика!

  Набеденият си има Алиби =рожден ден= и Свидетели! Замазването от некадърни МИЛИЦИОНЕРцИ и изтъкването на словесни „закани“ са си слабоумие!

  Всекидневни ПцУВНИ не осъждат на затвор!

  ВАЖНОТО Е, ЧЕ МОМАТА НЕ КАЗВА КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО СЛЕД КАТО ГО Е ПУСНАЛА (НЕПОЗНАТ ЛИ?) ВКЪЩИ ЧАК ДОКАТО ОТИШЛА У СЪСЕДКАТА ЗА ПОМОЩ – – –

  НЕ Е БИЛА В СЪЗНАНИЕ ЛИ? ПИЯНА ИЛИ ДРОГИРАНА…? ИЗПРАТИЛА Е ЛЮБОВНИК ПРЕДИ ТОВА, ИЗКЪПАЛА СЕ И БИЛА ГОЛА…? НЕ УСЕЩАЛА?

  ОСВЕН ГЕОРГИ ИМАЛА ОЩЕ ДВАМА ЛЮБОВНИЦИ – КАК ИЗЧИСЛИХА КОГО ОТ ТРИМАТА ДА НАБЕДЯТ БЕЗ ФИЗИЧЕСКИ УЛИКИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА, А?

  400 РАНИ ИСКАТ ВРЕМЕ, ОСТРИГВАНЕТО СЪЩО – – – ВСИЧКИТЕ ТИЯ ПОДРОБНОСТИ ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ ПРЕДИ ДА КРЕЩИМ.

  Медийната ИСТЕРИЯ е поръчкова, обслужва Някого. Най-вероятно не е просто „домашно“ насилие, а сложно системно престъпление с бели робини, трафик / проституция и страхотии = което те се опитват да замажат Другарите Началници

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина