АктуалноГрадътИзбориМненияНовини

Профилът на кмета на Пловдив: почтен, интелигентен, визионер, да умее да слуша експертите 

Лидерът на „Да, България“ в Пловдив коментира, че все още се обсъждат имена за кандидат за кмет на коалиция ПП-ДБ. Разговори с ГЕРБ нямаме, категорична е адв. Веселина Александрова

Веселина Александрова – председател на общинската организация на „Да, България“ в Пловдив и председател на групата на общинските съветници от „Демократична България – обединение“, коментираме подготовката за предстоящите местни избори и участието на „Да, България“ в тях във видеоподкаста „Къде живеем?“ с водещ Камен Коларов, излъчен на живо в YouTube канала на БНТ Пловдив. 

От „Да, България“ в Пловдив вече са излъчили имената на кандидатите за общински съветници, но предстои съгласуване с националните органи на партията. Веселина Александрова заяви, че няма съмнение за общо явяване на изборите във формата на коалицията „Демократична България – обединение“. 

„Винаги сме се явявали заедно, така че мисля, че това е много успешен модел на коалиция и устойчив. Добре се сработихме с колегите, така че тук нямам съмнение за обединението „Демократична България“, заяви Александрова и уточни: „Относно обединението с Продължаваме промяната, това е по-прясно обединение, по-прясна коалиция и ние категорично работим, и в момента се водят все още преговори, но категорично работим за общо явяване, за да можем да се явим силни заедно – с обща кандидатура за кмет и с обща листа“.

Лидерът на „Да, България“ в Пловдив коментира, че все още се обсъждат имена за кандидат за кмет, но обясни, че той трябва да е почтен, интелигентен, визионер, да умее да слуша експертите.

По повод евентуална подкрепа от страна на ГЕРБ за техния кандидат за кмет Александрова заяви: „Аз не вярвам да се случи такъв развой на събитията и разговори с ГЕРБ нямаме за общо явяване или за подкрепа на обща кандидатура, или нещо такова, защото все още, както казах, ние нямаме кандидатурата. Това ще е интересно наистина. Това ще е изключително интересно ГЕРБ да подкрепят кандидатурата на основния си опозиционер в града. Защото политиките, които ние налагаме в тази програма, някак си противоречат на политиките на ГЕРБ. Ние смятаме, че можем да управляваме по добре от ГЕРБ, ако застанат, дадат крачка назад и оставят ние да управляваме. Това вече е друг въпрос“

Още по темата за подготовка за местни избори и важните за града проекти във видеото.

Вижте как ще гласува групата на ДБ относно предложението за да се промени частично ОУП за територията на Панаира

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина