Проф. Дойков: Диагнозата не е смъртна присъда

Актуално Евала Новини

Управителят на УМБАЛ „Каспела“, който е представител на частните болници Специализирания медицински щаб към Областния кризисен щаб на Пловдив дари 345 защитни облекла за лекарите на първа линия

От снощи в Пловдив заработи първият денонощен консултативен кабинет в рамките на извънредното положение по време на епидемията от коронавирус. Той бе разкрит в болница „Каспела“, за да преглежда пациенти, които са с грипоподобни симптоми и се съмняват, че имат COVID-19.

„Хората са вече по-спокойни. Те са информирани и знаят, че не всяка болка или симптом, са свързани със заболяването. Също така са наясно, че дори и да бъдат диагностицирани с COVID-19, това не е смъртна присъда”, коментира проф. Дойков – управител на здравното заведение.

Тази сутрин по време на брифинга в Областният щаб стана ясно, че УМБАЛ „Каспела“ дарява 345 защитни облекла за лекарите на първа линия, които са с много висока степен на защита.

Дариха над 700 защитни облекла за медиците в Пловдив

Припомняме, че по време на създаването на Областния щаб единствената болница, която докладва, че има заредени предпазни средства бе именно частната Каспела.

Проф. Илиан Дойков заяви днес, че всякакви предпазни средства са добре дошли, без значение дали са от високо или по-ниско ниво, тъй като не се знае какво предстои.

Очаква се в  МБАЛ “Свети Пантелеймон” също да се организира денонощен приемен кабинет. Тази вечер трябва да заработи такъв и в Транспортна болница, напомнят от Областния кризисен щаб-Пловдив.

 

Споделете ни във:

8 коментара за “Проф. Дойков: Диагнозата не е смъртна присъда

  1. Браво професоре в КАСПЕЛА съм бил много пъти там всичко е на шест, пълен професионализъм във всички отделения.УСПЕХ!!!

  2. Невероятен! Ум и сърце- това е проф.Дойков.Пожелавам здраве и благополучие на сем.Дойкови!

  3. Незаменим доктор! Имам честта да го познавам, относно внучките ми и дъщеря ми! Поклон!

  4. Познавам лично проф. Илиян Дойков. Преди години бях учителка на синът му Младен, който в момента също е лекар в “Каспела”. Човек с голямо “Ч”. Убедена съм,че ще направи всичко, като лекар и като човек, да помогне на Пловдив.

  5. Само този човек, може да ръководи и помогне на Пловдив в тази епидемшя. По подобие на софийския генерал той обяснява и вдъхва кураж.мадам лъжа да си почине и да остави лекарите да се справят. Пловдив има невероятни лекари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.