АктуалноБългарияГрадътЗабравеният градМненияНовиниПод лупаПод ножа

Прочистват терена на Гарнизонна фурна – ВИДЕО

Западен ще има още един парк

Подготвят останките от сгради за събаряне

Видеото, което ви показваме е заснето днес на територията на Гарнизонна фурна.

Репортер на Под тепето се свърза с районния кмет на Западен Димитър Колев, който съобщи, че в момента там има екипи, които разчистват терена от саморасляци.

“Тези дни разчистват терена, за да може другата седмица да започне събарянаето на опасните останки от сгради,” разказа райкметът.

Преди да започне премахването на растенията районът е огледан от комисия еколози на районната администрация, които са описали кои дървета трябва и могат да бъдат запазени, съобщи още Колев.

Отново са извършени проверки за техническото състояние на съществуващите постройки. Констатациите на експертите са, че те са опасни и самосрутващи се. Ще бъде запазена единствено сградата в южната част на терена, която някога е била архив.

Димитър Колев припомни, че още след вземане на решение от ОбС преди няколко години има избрана фирма за тези дейности, а в бюджета на района за 2021 г. са заделени 350 хил. лева за това.

“Много важно е да се отбележи, че през тези 3-4 години се направи обхватен нов ПУП, от бул.Копривщица до ул.Белица, това е една много голяма част от района. И според този план там целият терен е за озеленяване. Тоест, след премахване и разчистване на останките там единствено може да има зелени площи и паркови елементи. Строителство не може да има. Дори и да дойде някой кмет с абстрактни идеи след мен, това не може да стане”, коментира Димитър Колев.

Той припомни, че в близките годините се е налагало след десетки сигнали, кметство Западен да обезопасява терена и вече се радва, че самосрутващите се останки от сгради ще се махнат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина