Препроектират Околовръстното

Актуално Власт Новини Разследване
Препроектират Околовръстното

Включват допълнителни аварийни площадки, камери за скорост, вертикална сигнализация, шумна маркировка на възлови места и осветление

Ангел Стоев поиска публичност и прозрачност на проекта за препроектиране на Околовръстното

До средата на юли да бъде изготвен от Областно пътно управление проектът за препроектиране на Околовръстното шосе /част от републикански път II-86/. До това решение стигнаха участниците в работното съвещание за обсъждане на мерки, които да бъдат предприети с цел повишаване на безопасността на новоремонтирания път.

Срещата бе инициирана от областния управител Ангел Стоев в резултат от породеното обществено напрежение, предизвикано от случилите се тежки пътно-транспортни произшествия на околовръстното, както и от получени множество сигнали в Областна управа от различни институции.

На поканата на областния управител се отзоваха от „Областно пътно управление“, „Пътна полиция“, Община Пловдив, Община „Родопи“, Институтът за пътна безопасност, „Европейски пътища“ АД.

Областният управител настоя проектът за препроектиране да бъде съгласуван със заинтересованите страни, да е публичен и да бъде качен на сайта на АПИ. Координатор на съгласуването ще е Областна управа.

Непосредствените мерки, които ще бъдат предприети за подобряване безопасността на движение трябва да включват изграждане на допълнителни аварийни площадки, монтиране на камери за скорост, поставяне на вертикална сигнализация и на шумна маркировка на възлови места, осветление, засилен контрол на място от „Пътна полиция

По общо мнение на всички участници в срещата, генералното решение на проблемите с Околовръстното шосе се състои в изграждането на многолентов път и обособяването на локални платна.

Споделете ни във:

1 thought on “Препроектират Околовръстното

  1. Още колко пъти ще се препроектира този обект?
    Повикайте специалисти от Турция.Там има истински специалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.