Премиерът променил обзавеждането в кабинета си, било като в нощен бар

Актуално Власт Избори 2021 Новини
Кирил Петков

Кирил Петков даде този пример, за да обясни колко е страшно да откажеш на лидер с мафиотско поведение

От ПП „Продължаваме промяната“ не са успели да съберат подкрепата на общо 121 депутати в парламента, защото народни представители не са се осмелили да се противопоставят на лидерите на ГЕРБ и на „Има такъв народ“. Това стана ясно от думите на премиера в оставка Кирил Петков пред btv.

Страшно е да кажеш „не“ на един лидер, който наистина има така мафиотско поведение, има охрана.“ Той обясни, че с описанието си за лидер с мафиотско поведение визира Слави Трифонов и Бойко Борисов.

„Говоря и за Слави Трифонов, и за г-н Борисов. Не знам дали знаете, но, отивайки при г-н Борисов с пурата, вие отивате все едно при някой от Сицилия. Така че да кажеш на такъв човек: „Аз съм смел, искам да застана с „Продължаваме промяната“ и ще се отрека от стария модел“.

Той поясни, че маниерите на Борисов се отразили и на обзавеждането в Министерския съвет и го накарали да промени обзавеждането в кабинета си. Преди това то било като в нощен бар.

Дори част от депутатите осъзнаваха, че грешният път е пътят, който техните лидери сочат, те искат да бъдат част от промяната, въпросът е, че просто не им стиска да вземат правилното решение, за което не ги обвинявам. За съжаление, ще загубим няколко месеца, докато стигнем пак до независимите 121“, посочи премиерът в оставка.

Надявам се, че в следващия парламент ще сме 140 души с коалиционните партньори. На нас ни трябват сигурно 20 000 човека съмишленици, за да обърнем системата. Местната власт още не е докосната, всичките служби в цялата страна – също.“

 

 

Споделете ни във:

3 thoughts on “Премиерът променил обзавеждането в кабинета си, било като в нощен бар

  1. Не е моят премиер тоя капут , няма да гласувам за такав родоотстъпник. Връщай се в Канада пачавро!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.