АктуалноГрадътИзбор на редактораНовиниОбщина Пловдив

Правят пълен ремонт на бившия партиен дом

Община Пловдив е пред стартиране на проект за обновяване и пълен ремонт на бившия партиен дом. Администрацията е кандидатствала за финансиране по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт” по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост и вече е с одобрено финансиране.

Административната сграда на площад Централен е била идентифицирана като допустим обект за кандидатстване за средства по процедурата, като идеята е да бъде приведена в съответствие със съвременните изисквания за Енергийна ефективност. Това става ясно от предложение на кмета Костадин Димитров до местния парламент за сесията тази седмица, с което той иска да получи зелена светлина за реализиране на проекта и за осигуряване на средства за съфинансиране от общинския бюджет.

Предвижда се в бившия Партиен дом да бъдат въведени мерки за енергийна ефективност до постигане на клас А на сградата, като в проекта е включено и изграждането на фотоволтаична система за собствени нужди. Идеята е цялото здание да бъде ремонтирано основно и да бъде обновено. Общата стойност на проекта е в размер на 6 945 503 лева с ДДС, от които 2 милиона е съфинансирането от бюджета на общината.

По същата процедура са одобрени още няколко проекта, които също са включени в сесията на Общински съвет за одобрение. Един от обектите е знаковата сграда на кметството на площад „Стефан Стамболов” №1. Там идеята на общината е да реализира мерки за енергийна ефективност за постигане на клас Б на сградата- топлоизолация на стени и покрив, подмяна на прозорци и врати, радиатори, осветителни тела. Проектът е на обща стойност 850 хиляди лева с ДДС, от които 10 200 е съфинансирането.

Другите обекти, за които администрацията има готовонст и осигурено финансиране за реализиране на мерки за енергийна ефективност, са зала за лека атлетика, волейбол и баскетбол, както и такава за бокс, вдигане на тежести и джудо. Стойността на първия обект е общо 4,1 милиона с ДДС с 3,3 милиона лева съфинансиране, а на втория- 1,8 милиона, от които 1,48 съфинансиране.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

17 коментари

 1. Хахаха тоя коптор олюпен щели да го ремонтират,,,пари на вятъра или отново при гербаците – крокодилокаратисти. Дерзайте балъци, коцето може.

   1. Един единствен висок ОФИС БИЛДИНГ / администрация в Града се зловиди на Нови Пловдивчани ГрадоРАЗстроители

    Бил „партиен“ ама отдавна е БЕЗПАРТИЕН ДОМ – я стига политиканство, я се загащете = на гол корем чифте пищови

 2. Свършиха градинките, парковете са готови, нема от къде да залебим,,каза новото каратистче…куманизма се завръща, спете спокойно, калъфи прости. И пак да си изберете тракийската амеба, да ви съблече и пробитите гащи.

  1. Ле-ле, колко ненужни и грозни думи. Докога ще стои като грозен цирей, в този си вид Партийния дом. Наложително е неговата промяна. Поздравления за решението.

 3. …свинете за Главните Букви, ама при чудовищно погрознялото претрупано натруфено с КРАСИВОСТИ „оформление“ на ПодТеЛето което се пречка на простосмъртнио Читател така сред плявата се опитваме

  ДА БЪДЕМ ВИДИМИ

 4. УЧТИВО БИ БИЛО ТАКВИЗИ ВИСОКОМЕРНО ПОДХВЪРЛЕНИ СВЕДЕНИЯ ДА БЪДАТ И МАЛКО ПО-ДОБРОСЪВЕСТНИ И ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗДЪРЖАНИ.

  НЕДОСТАТЪЧНО Е ДА СЕ СПОМЕНАТ (СРЕЩУ ЧЕРВЕНИ ТОЧКИ ПО ТАРИФАТА) КОЙ БОЛЯРИН КАКВО БИЛ „КАЗАЛ“ (А?) ОТ ОВЛАСТЕНИТЕ ДНЕС, А ДА СЕ ПРЕЦИЗИРА

  ПО КОЙ АРХИТЕКТУРЕН ПРОЕКТ -МОЖЕ И ДА СЕ ИЛЮСТРИРА- ОТ КОИ АВТОРИ ПО КОЙ КОНКУРС ЩЕ СЕ ПРЕПРАВЯ ВМЕСТО „ДА СЕ БУТА“ КИС-КИС

  БЕЗПАРТИЙНИЯТ ДОМ…?

  А?

  1. Авторите са гребаджиите, кои други,, а мой да са дежурните обиржии, пимката, пещата, томов ,гербери, теи инвести и зингаревич мой, коцето ше ги покани всички начетени бандити, да ни построят чудото

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина