АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотИзбор на редактораКварталиМненияНовини

Последна снимка с Водолаза! Пивницата затваря завинаги

Една 28-годишна история приключва днес. Врати завинаги затваря култовата кръчма Водолаза. Оазисът на стотици пловдивчани през последния четвърт век отвори врати за последно днес, за да ги заключи завинаги от утре.

Пловдив се сбогува с Водолаза

Десетки минаха през ламариненото заведение на „Младежка“, за да се сбогуват с пивницата, да си направят снимка край някои от емблематичните графити по тенекиите и да пожелаят успех на Капитана, който излиза в принудителна пенсия.

Стори го и екип на Под тепето, който за последно си поръча бира на Капитана на кораба Костадин Христов.

Негови приятели идваха за последна снимка с Капитана, който им налива ракия или пържи цаца в последните 28 години. На сбогуване обаче сълзи нямаше. Имаше само усмивки от прекрасните спомени.

С повишено настроение наливам бирата ви днес. Ново начало няма да има за Водолаза- на 74 години съм, стига толкова„, каза Капитана.

„Много спомени. Много приятели. Ние тук сме едно семейство, което сега ще бъде разпръснато. Нищо няма да е същото. Когато едно семейство се разделя, винаги е тъжно“, обясни тъжно една от редовните клиентки на Водолаза, която живее в квартала.

„Злоба, завист, пари и влияние! Това са причините, нашето гнездо за комуникация да изчезне“, категорични са редовните клиенти.

Всеки от по-възрастните споделя колко ще липсва на общността им местенцето за срещи. През това време младежи си купуват на бара лимонади със сламки. След поръчката момчетата си направиха селфи и заявиха, че кръчмата ще им липсва- всеки ден след тренировки си купували лимонада от бара, тъй като другаде лимонада няма. Повече няма да имат тази възможност- утре пивницата няма да работи.

Мнозина „водолази“ поискаха от Капитана да приберат у дома, за спомен, светещата табела „Водолаза“ над входа. Той обаче им заяви, че това ще е единственото, което ще прибере от втория си дом. Ще го заключи и ще чака общината да го събори.

16-те истини от Наръчникът на Водолаза, също като светещата табела, ще останат завинаги като артефакт от тези 28 години живот на култовата кръчма. Вижте снимката, да си ги припомните.

Верните клиенти на Капитана се надяват той да не се откаже и да намери нов дом на Водолаза. Той обаче подчертава, че Корабът е само един и веднъж потъне ли, всичко отива в историята.

Цялата история на заведението през последните години може да си припомните тук.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Не съм фен на „Водолаза“, но си е легенда. И то не само в Пловдив. Отива си цяла епоха с това заведение. Едно от последните в стил „90-те“ в Пловдив, заменени със съвременните лъснати, чалга коптори или новия комерс „Капана“. Гарантирам ви, че във „Водолаза“, „Трабанта“ и други подобни е имало много повече разговори за култура, изкуство и други нематериални теми, естествено на висок градус. :)))) А капитанът да е жив и здрав.

  2. Дано следващият проект върху Водолаза остане със вечни заеми и проклето бъдеще. Срам и позор е да се затрие такова емблематично място. Спокоен сън да нямате до края. Алчни подлеци!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина