АктуалноБизнесВкусът на градаГрадътКварталиНовини

Пловдив се сбогува с Водолаза

Днес е последен работен ден на култовата кръчма

Капитанът на култовата кръчма „Водолаза“ днес дава последната си вахта, разбра Под тепето. Адмирал Костадин Христов отправи сърцераздирателно съобщение към клиентите си:

„Скъпи Приятели,

След 28 години работа, ни принудиха да затворим! Ще работим до 31.10.2022 (Понеделник). Заповядайте за по едно последно питие във ВОДОЛАЗА!“

В послепис собственикът отправя молба, ако някой има предложение за помощ, как да спаси бизнеса си, той ще е много благодарен.

С премахването на съоръжението една епоха си отива, категорични са редовните клиенти на заведението.

Те споделят, че ще остане завинаги в сърцата им с гостоприемния кръчмар и сентенциите му от рода на Ако ти се карат вкъщи, върни се във „Водолаза“ .

Ламариненото капанче бе изрисувано от анонимен Микеланджело още през 2014-а година.

Сагата с премахването на Водолаза започна през 2019-а, след като Община Пловдив разтури концесията за пазара на ул. Младежка и представи проект за нова визия на мястото. Последваха подписки Да спасим Водолаза! и Контра подписка за премахването на заведението.

Въпросът Какво ще стане с Водолаза на Младежка? мина и през съда, където Капитана загуби срещу администрацията.

В началото на миналия месец на сайта на Община Пловдив, след като управата на града се видя принудена да публикува документите за частичното бедствено положение, между първата и втората заповед за удължаването му, за достоверност бе смушена и заповедта на кмета Здравко Димитров за отнемане на категорията „една звезда“ на капанчето.

Припомняме още, че следейки темата през годините, от Общината ни отговориха, че ще изчакат собственика доброволно да премахне конструкцията.

Той обаче е категоричен, че не може да събори бизнеса си.

Още от айляка в култовата кръчма вижте в Да се гмурнеш в дълбокото с Водолаза (ГАЛЕРИЯ).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина