АктуалноАртКварталиКултураНовини

Пловдивчани се смеят със световни комедии

Цяла седмица любимото филмотечно LUCKY Дом на киното е домакин на Комедийния европейски филмов фестивал – CEFF. Второ издание стартира в Пловдив от 30 септември с италианската комедия „Тичам към теб“ на Рикардо Милани, а за събитието в Града под тепетата пристигнаха тримата членове на журито – Любо Нейков, Ваня Николова и Юлек Кадзиерски. 

Преди това в петък след обяд по Главната улица и в квартал Капана екип на организаторите, млади и изявени актьори „снимаха комедия“ в информационна кампания за фестивала.

КЕФФ продължава до 7 октомври.

Вижте какво може да гледате тази вечер:

Две комедии от Франция и Италия ни очакват тази вечер на Комедийния европейски филмов фестивал – КЕФФ тази вечер.

От 18:45 може да гледаме „Не е моят тип“. Забавният филм ни среща с Марсия – стилна парижка млада певица, която записва албум със своя идол Дареджан, рок икона от 70-те години.

Когато Дареджан умира случайно, Марсия трябва да получи одобрение от притежателя на правата, Антони, продавач на крайградския пазар, за да издаде албума им. Но Антони не харесва нейната музика. Двата им свята се сблъскват между добър и лош вкус, изтънченост и грубост, искреност и лъжи. Освен ако любовта не попречи…

В 21:00 предстои италианският „Доктор на повикване“. 65-годишният Пиерфранческо е лекар, който работи нощем и не е особено приятелски настроен към пациентите си.

Една нощ преживява инцидент с 30-годишния доставчик Марио. Колелото на Марио е потрошено, а Пиерфранческо е ранен така, че вече не може да шофира. И двамата ще бъдат уволнени, но на лекаря му хрумва спасителна идея – Марио ще помогне с визитациите, а с колата на Пиерфранческо могат да се осъществят доставките.

В рамките на КЕФФ ще гледаме общо 12 филма до 7 октомври. 6 от тях са в конкурсна програма. Всички филми в програмата пък ще бъдат оценени и от публиката. Цялата програма на фестивала може да се види на сайта на фестивала ceff.bg, а резервации може да се правят на kinolucky.com.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина