Пловдивчани: Искаме да се отнемат книжките на шофьори, погубили човешки животи, за минимум 10 години

Актуално Гласове Градът Новини
петиция

Старт на подписката дадоха над 60 души, които дойдоха на кръстовището на бул .“Руски“ и „6-ти септември“, за да почетат паметта на барабаниста Велко Илиев, който загина там преди година

От пешеходната пътека, на която загина барабаниста Велко Илиев преди една година, тръгна петиция, която ще бъде входирана в Народното събрание с искане за промени в Закона за движение по пътищата, които касаят наказанието за шофьори, причинили смърт.

Старт на подписката дадоха над 60 души, които дойдоха на кръстовището на бул .“Руски“ и „6-ти Септември“, за да почетат паметта на Велко и да направят така, че да бъдат чути от законотворците исканията им.

Инициаторите на петицията и бдението предлагат да бъде отнето правото на шофьори, погубили човешки животи, да са отново зад волана поне за минимум от 10 години.

Нека всички заедно се обединим за едно по-добро бъдеще на нашите деца и близки! – апелират пловдивчани, сред които са десетки приятели на барабаниста – музиканти от различни формации, в които той е свирил, както и хора от квартала.

 

На лобното място на сина си е и Данка Илиева, която сподели, че болката никога няма да стихне, но тя знае, че Велко би се борил за тази кауза.

Движението на автомобили през кръстовището не е затруднено, хората са на тротоара, а двама униформени съблюдават реда.

Близките на починалия млад мъж ще  останат на кръстовището до 23:20 – часът, в който стана трагичният инцидент точно преди 1 година.  Тогава ще бъдат пуснати и белите балони,  изписани с неговото име и кръст.

Преминаващите през кръстовището хора се подписват масово.

Организаторите на петицията се обръщат към всеки, който няма възможност да присъства на мястото тази вечер, да даде своята подкрепа на поставени бланки на определени места в града. За сега такива ще има в пъб “Белия паяк ” , бар “Найлона” , bar ‘Fabric”, bar “Download “ и бар „Котка и Мишка“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.