АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеМненияНовиниОбщина Пловдив

Пловдив ще има ледена пързалка тази зима

Тази зима ледена пързалка в центъра на Пловдив ще има. Това стана ясно от първия брифинг на новия кмет Костадин Димитров, който отдели голяма част от него именно на начина, по който градът ще изглежда за коледно-новогодишните празници. Градоначалникът подчерта, че за да бъде изградено съоръжението за пързаляне с кънки трябва да бъдат спазени определени условия, от които той няма да отстъпи.

“ Трябва да има застраховка на площада за 100 хиляди лева. Дори една плочка да бъде размърдана или счупена, фирмата повече няма да бъде допусната да изгражда такова съоръжение в Пловдив. Всичко по него трябва да бъдат пренесено на ръка, както и да има допълнителна изолация. Това са условията, които сме поставили“, подчерта Костадин Димитров. И добави, че е имало идея пързалката тази зима да е на площада пред Братската могила, но там няма необходимите условия.

Той уточни, че пловдивчани ще имат възможността да се пързалят през зимата, но следва фирмата, която изгради и предните площадки, да поеме въпросните ангажименти към градската управа. Припомняме, че миналата година пързалка нямаше, тъй като поминалия сезон съоръжението причини големи щети по новия централен градски площад.

Кметът съобщи още, че коледно настроение ще има във всички пловдивски квартали- елхи ще светнат и в шестте градски района. Вече се работи по изграждането на голямото изкуствено коледно дърво на площада. Елхата ще е близо 13 метра висока, а светлините й ще бъдат запалени тържествено на 1 декември.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина