АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Новият кмет: Голямоконарско шосе ще бъде готово до края на годината

“ Голямоконарско шосе ще бъде готово до края на годината. Има поет ангажимент от изпълнителя към мен, а от тук аз поемам ангажимент към гражданите и ще бъде взискателен“. Така започна първия си брифинг в заседателната зала на общината новият кмет Костадин Димитров. Той уточни на срещата си със журналистите, че е бил на всички строителни площадки и заради това ще говори за детайла и сроковете.

“ Бул. „Дунав“ ще бъде асфалтиран до края на годината. „Модър- Царевец“- имаме десет дни за довършване на работата по колектора в обхвата на пробива, след което 3 месеца асфалтиране, за да заработи връзката между Западен и Южен. Другата седмица предстои среща в транспортното министерство за пробива под Централна гара“, обобщи Костадин Димитров.

Той добави, че вече се работи активно по темата с децентрализация на отговорностите по райони. Първата стъпка е децентрализацията на звената Общинска охрана и Общинска полиция, чрез която районните кметове ще могат да се ангажират директно с проблемите и да намират решения с помощта на силовите отдели.

Новият кмет подчерта, че до края на другата седмица екипът му е ще е окомплектован на 100 процента. Той не посочи колко точно заместника ще има, но имената на другите негови вицета ще се разберат в следващите дни.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. На „Голямоконарско шосе“ за 7 месеца е що-годе подготвена за асфалтиране 1/3 от едното платно, т.е. около 1/12 от целия проект. Как за оставащите месец и половина ще направят останалите 11/12? Обзалагам се, че е имал в предвид, че ще асфалтират тази 1/3 до Нова година. Повече няма как да направят.

    1. Емо напразно се опитва да критикуе и да подкопае всенародната увереност на трудящите се маси в Ръководната Роля на ПАРТИЯТА РЪКОВОДИТЕЛКА =

      =Г.Е.Р.Б.=

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина