АктуалноГрадътНовини

Пловдив се учи от Стара Загора как да завърши зоопарка

Общината заяви, че рестартира замразения проект за зоологическата градина с нова концепция

Нова концепция, която да е в синхрон с изграждането на хабитатите и животните, които ще ги обитават, ще бъде в основата на довършването на зоопарка в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

В съобщението се казва, че след дългогодишни перипетии по темата, кметът Здравко Димитров се срещнал днес с проектантите на зоопарка в Стара Загора.

1,5 милиона за зоопарка на Пловдив в Бюджет 2022

Специалистите представили пред него и заместник-кмета по строителство Пламен Райчев идеята за доизграждането на замразения проект за зоологическата градина на Гребната база.

Водещото в новото виждане на общината е, че разработката ще бъде съобразена изцяло с образователната и научната насоченост на съоръжението и стопанството към него. За това ще съдейства арх. Иван Киряков от старозагорския екип. 

Досегът с дивата природа в контролирана среда ще е максимално щадящ за животните, увери още архитектът. Кметът Димитров подчерта, че пловдивчани заслужават да имат зоопарк, който да отговаря на всички изисквания и същевременно да е модерен и атрактивен.

Новата разработка ще стъпи на изграденото до момента, като ще включи още генерален план за видовете животни, съобразен с новите изисквания за хабитатите, обследване на текущото състояние, поредица от технически предпазни и обслужващи съоръжения.

Чак след завършване на идейната концепция ще бъде обявена и обществена поръчка за изпълнението, поясни по време на срещата заместник-кметът Пламен Райчев.

Вижте какви нови животни ще има в Зоопарка на Пловдив (СНИМКИ)

Снимка на корицата, 2 и 3: Зоопарк Стара Загора

П.П.: Не е лошо кметът на Пловдив и неговият екип да се поучат от колегите си в Стара Загора още как се прави скейт парк на открито и велоалеи на пъпа на града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Зоопарк в 21. век в малък и беден град като Пловдив, който не може да осигури подходящи условия, е чисто варварство (в случай, че там ще има нещо повече от овце и прасета). Какво удоволствие е да гледаш животни в клетки!
    Но нека не се лъжем. Това е просто поредната схема…

  2. И все пак, да попитаме. Колко пари похарчи за зоопарка Иван Тотев? и защо тези пари са без резултат? И тези пари не са ли на данъкоплатците? Т.е. Нашите пари. Търси ли се съдебна отговорност на Иван Тотев? Колко пари ще са нужни за рестартиране на проекта? И за какво точно? С какъв срок? Това поредното златно и диамантено нещо в Пловдив ли ще е? Като Колодрума? Трябва да имаме зоопарк, но моля ви стига вече харчене на нашите пари без гаранции. Само да вметна, че Тотев – този същият беше кмет, след това депутат и никой никога не му потърси отговорност – голяма нула 000000000000000. Срамно е.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина