ГрадътЗабавлениеНовини

Есенният базар ‘‘Капана‘‘ 2022 ще бъде от 6 до 9 октомври

От 6 до 9 октомври, над ул. „Гладстон“, срещу часовника на централна поща, ще се проведе вече добре познатият на пловдивчани Есенен базар „Капана“. Над 101 български автори на ръчно изработени изделия, натурални храни и нaпитки отново ще ни изумят с въображението си, поднасяйки лично своите изделия, в които са вложили много труд и любов. Бутиковата версия на „Капана фест“ за втора година е позиционирана на това място, по инициатива на ръководството на Община Пловдив.

Множество нови участници ще се включат в тазгодишното издание на базара, сред които производители на продукти за къмпинг и планинарство, детски катерушки, храни и аксесоари за кучета, творци, които изработват изделия от корк, дизайнерски чорапи, аксесоари и ръчно изработени лампи.

Четири нови проекта стартират в рамките на базара:

Проект „Мост Капана“ – под формата на творческа изложба, организаторите ще покажат как може да се преобрази пешеходният мост над река „Марица“, за да стане място за разходки, изкуство и култура, което пловдивчани и гости на града да посещават с удоволствие и удивление от красивите природни дадености.

Социална Артистична Сцена (САС) – Музикална Програма – Това е една новата инициатива на базар Капана с цел да се даде поле за изява на нови, местни и родни артистични проекти, които странят от комерсиалната сцена, влагайки искрена емоция и неподправeност в своето изкуство. Сцената е олицетворение на свободния дух и алтернативния начин на живот.

Детски спортен кът със стена за катерене и батути – за да може, докато възрастните пазаруват, опитват вкусотии и пийват по напитка с приятели, децата също да се забавляват със своите връстници.

Капана Филм Фест 2022 е колаборация на Капана Фест и UBC Sound & Cinema Studio. Целта е да се създаде пловдивско събитие подкрепящо независимото българско кино. В селекцията участват авторски творби, за които е характерна свободата на изразяване, незасегнати от самоцелния комерсиализъм, непокварени нито от догмите на индустрията, нито от свръх-нарцистичните съвременни течения.

Музиката, която ще звучи на Есенен базар „Капана“ 2022 е специално подбрана и ще звучи през цялото време, благодарение на българската марка за градска мода WAM и онлайн магазина за грамофонни плочи My Vynil. Ето и част от програмата на Социална Артистична Сцена (САС):

06.10

  • 17:00 Juanito – DJ Set
  • 20:00 Gabana – Live Band
  • 21:30 Juan – Dj Set

07.10

  • 17:00 Mitachi – DJ Set
  • 20:00 Tri O Five – Live Band
  • 21:30 – DJ Light – Dj Set

08.10

Sound surfing with DJ Stoyo – Dj Set

16:00-17:00 рm Реге/Reggae,

17:00-18:00 pm Фюжън/Fusion,

18:00-19:00 pm Афро/Afro,

19:00-20:00 pm Фънк/Funk,

20:00-21:00 pm Electronica/Електроника

21:00 Kottarashky feat. Sando Sandov – Live Band

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина