1,5 милиона за зоопарка на Пловдив в Бюджет 2022

Актуално Градът Новини

Община Пловдив стартира анализ на актуалното състояние на замразения проект за Зоологическата градина на Гребната база 

Проверяват каква е амортизацията на извършените строително-монтажни работи, които бяха прекратени преди 7 години

Община Пловдив е възложила вътрешно обследване и анализ на състоянието на Зоопарка. Това съобщи кметът Здравко Димитров, след като разпореди извършването на обследването на зам-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Целта на анализа е да се види какво е състоянието на Зоологическата градина, след като строителните дейности бяха прекратени преди 7 години.

Искаме да проверим каква е амортизацията на извършените строително-монтажни работи и на тази база да се прецени колко средства ще трябват за евентуален ремонт и отстраняване на проблемите, които неизбежно са възникнали във времето. Все още не сме получили официално решението на Окръжен съд – Пловдив и единствено в сайта им прочетохме какво отсъждат. След официалното му получаване и ние като възложител, и фирма „Запрянови – 03” като изпълнител можем да обжалваме в законоустановения срок“, коментира Пламен Райчев.

Едва след като обследването завърши, ще стане ясно колко точно средства са необходими за цялостното завършване на Зоопарка. Заместник-кметът поясни, че в проектобюджета на Община Пловдив за 2022 година са предвидени 1,5 милиона лева за довършителни дейности, като в сумата ще бъдат включени и ремонтните работи по строителството досега.

Ако средствата се окажат недостатъчни, в бюджета за следващата 2023 година ще бъде заложен и остатъкът от сумата, необходима за откриването на Зоологическата градина.

Кметът Димитров е разпоредил обследването и анализа, както и докладът за необходимите средства, да са готови до края на месец март.

Споделете ни във:

3 thoughts on “1,5 милиона за зоопарка на Пловдив в Бюджет 2022

 1. На снимката т’ва просторното ми мяза на частен чифлик под ключ на някой властелин.
  Проверете в шубраките какви бурени и треволяци биват случайничко …отглеждани.
  Колко му е наема за един уикенд (с вода и канал, но без ток?)

 2. Някъде се мярна, че ф СелСъвето сме биле имале ОПредприятие „Инсинератор за болнични отпадАци“ вече 4 четери години (майна!) с Деректор, секретарка, ПР, шофьор/бияч и климатизиран офис, който НЕ функционирВа. А?

  А фъф ведомостта за заплати подписите се полагат грижливо и за пенЦия таксиметъро се навърта (#КОЙ ПЛАЩА, мислиш?)

  Някъде се мярна, че Плов.ЖилФОНД устройва луксозни просторни жилища (не само апартаменти) като „ведомственНи“ за по-първи хора чиновници, сановници и Боляри -и техните поколения!- ф които настаняването става „по усмотрение / по целесъобразност / АнестиЦенност“ вместо по Законния Правилник за Населението.

  За простолюдие / паплач, който не можe да кандидаЦтва ако има селски къщи, хотел на бетономорието, яхта на пристанището, мерцедес и блондинки.

  Но за Здрави Другари – може, може!

  През комунистическо не смееха чак дотолкова да се огерго… освинят. Биячи хора бяха, осъзнаваха колко лесно с два шамара се сменя Властта

  1. „Едни пари за едни хора“ се нарича вечната схема, ГЕРБавата

   (Не е луд, който ги взима, луд е който ги дава!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.