АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Plovdiv Fine Drinking Tour – дегустация на български алкохол

Източник: Lost in Plovdiv

Показвали сме ви социалистическото наследство в Пловдив и графити изкуството под тепетата, водили сме ви виртуално на кулинарни разходки из редица кътчета в града, но днес ще представим една още по-нетрадиционна обиколка.

Plovdiv Fine Drinking Tour е най-новият маршрут на Сдружение 365, което организира любимия Free Plovdiv Tour. Той обещава едно стремително начало на първия септемврийски уикенд и запознава туристи и жители на града с особеностите на българските алкохолни напитки. Това не е типичната обиколка по барове, а гидовете и домакините в подбраните заведения обстойно ще ви разкажат за тайните на питиетата и интересни факти около процеса на производството и консумацията им.

Началният пункт е макетът на Римския стадион на едноименния площад, а срещата ще бъде всяка петък вечер, точно в 20 часа, след предварителна резервация по имейл на организацията: [email protected]. Минималният брой хора, при който ще се проведе турът, е 2-ма, а максималният размер на групата е 10 човека.

Посетителите ще опитат предшественика на всички алкохолни напитки и често сочена като питието на боговете – медовина, опияняваща ни с невероятна палитра от вкусови и ароматни качества. Ще се насладят на местно крафт пиво, собствена марка на първия бирен бар в Капана, ще дегустират два популярни български сорта вино, представени от най-новото място за вино  в творческия квартал и ще завършат с националното питие – ракията. Количествата са дегустационни, а забавлението и приятното опиянение – гарантирано.

В момента това е единственият платен маршрут на Сдружението в Пловдив и се провежда на английски език. По-голямата част от обиколката е в пъстрия квартал Капана, така че не пропускайте възможността да се потопите в бохемската атмосфера и неспирното парти настроение на Града под тепетата.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина