АктуалноБългарияЕвалаКултураНовини

Пловдив е на четвърто място в класацията Най-добра туристическа дестинация в Европа

Древният и вечен Град под тепетата се нареди в ТОП 5 в класацията „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г.
След нас са Истанбул и Лондон
Преди час излязоха резултатите от гласуването за „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 година в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations. Пловдив е на четвърто място.
Древният и вечен Град под тепетата бе единственият български, който участва в надпреварата и в конкуренция с още 19 великолепни градове, сред които Лондон, Рим, Виена, Истанбул, Атина, Прага, Любляна, Люцерн, Грац и други.
Ето как изглежда ТОП 10:

  1. Ljubljana, Slovenia
  2. Marbella, Spain
  3. Amiens, France
  4. Plovdiv, Bulgaria
  5. Leuven, Belgium
  6. Oradea, Romania
  7. London, UK
  8. Nijmegen, Netherlands
  9. Lahti Region – Finland
  10. Istanbul, Turkey.

Градът ни е представен като основен културен център на България, който заслужено спечели титлата Европейска столица на културата 2019. С хилядолетната история, култура и наследство, които са в хармония. Древен и вечен, артистичен и модерен, космополитен и романтичен, този град е толкова завладяващ и пълен с живот.
Пловдив е и най-гласуваната българска дестинация от създаването на това състезание през 2009 г., отбелязват организаторите.
Репортер на Под тепето потърси зам.-кмета по “Култура, археология и туризъм” Пламен Панов, който вече знаеше за новината.
„Изключително съм щастлив! Информационната кампания, която организирахме през последните дни, също доведе до този успех! Благодаря на всеки един, който е гласувал за нашия град и на служителите на отдел Туризъм и Култура!“
Това престижно класиране и участието в надпреварата, дава право на първите пет града да ползват лейбъла “Най-добра европейска дестинация за 2022”, допълни зам.-кметът по култура.
Туристически конкурс от подобен мащаб освен признание за нашия град е и позициониране като туристическа дестинация,  която е в състояние да се съревновава с общопризнати туристически “гиганти”, коментира още Пламен Панов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина