Как интерпретират празниците в отдел Екология?

Актуално Градът Зелен град Новини Под ножа

Или защо предсрочно общината ще внесе 3,8 милиона лева в РИОСВ за депониране на отпадъци заради изтървани срокове

Това са съвестни момичета, които работят сериозно, не са го направили нарочно или от недоглеждане, коментира изпуснатите срокове от отдел Екология зам.-кметът Анести Тимчев

„Не оправдавам никой. Ако има виновни, които са знаели и не спазили срока, аз ще взема съответните мерки”. Така кметът Здравко Димитров отговори на Под тепето относно „недоразумението”, допуснато от отдел Екология към общината- допълнителните 3,8 милиона лева, които общината ще трябва да внесе в РИОСВ предсрочно за депониране на отпадъци. От дирекцията са пропуснали да спазят срока за входиране на исканата от екоинспекията документация за отчисленията, като по този начин цялата план сметка по това перо бе преработена и е с 3,8 милиона по-висока.

„ Тази средства общината няма да ги загуби. Тези средства се дължат от общината. За мен бе некоректно подадено в последния момент този документи. На 23-ти декемврии бяха дадени 14 дни срок. Но в тях имаше много почивни дни. Вече тук идва въпросът кой как интерпретира тези 14-дни- дали в този срок влизат празниците или не влизат. Там се получи неприятна ситуация. Разликата е, че тези средства могат да се внесат, но могат и да не се внесат веднага или на края на периода. И на мен не ми е приятно- по-добре беше да си останат в общината, за да можем да работим с тях. Това е разликата”, обясни кметът Димитров.

Заместникът му Анести Тимчев отново влезе в обяснителен режим по темата.

„ Вече казах, че на 30 ноември ние сме подали писмото навреме в РИОСВ. В него са надлежно цитирани всички основания, за да искаме намаление- цитиран е договор, цитирана е фирма, с която е направен. Всичко това съществува в електронното пространство. РИОСВ обаче ни върна един формален отговор, с искане на копия на тези договори след 14 дни. Колегите са направили този пропуск. Това са съвестни момичета, които работят сериозно, не са го направили нарочно или от недоглеждане. В момента са останали с чувството, че в момента са Коледни празници, това може да бъде допълнено с удължаване на срока. И ние наистина ги внасяме с четири дни закъснение. Пуснахме жалба до Министерството на околната среда и водите, след 4-5 дни те трябва да се произнесат потвърждават или не решението на РИОСВ”, коментира Тимчев.

„ 7,7 милиона лв. отчисления за събиране, обработка и депониране на отпадъци трябва да преведе общината. Ние искаме да преведем  50 процента сега, а 50 процента в края на периода”, уточни зам.-кметът.

Споделете ни във:

1 thought on “Как интерпретират празниците в отдел Екология?

  1. Екология не е ли дирекция към общината, а не отдел?? Това не е важно явно за някой журналя. Важно е да правят фелацио за някой лев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.