АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Пламен Райчев за ул. „Карловска”: Има много довършителни работи, но все пак е строителна площадка

Ще направим всичко както трябва. Ще сменим и уличното осветление, заяви зам.-кметът по строителството

Как бихте коментирали ситуацията в стил „направи си сам” на улица „Карловска”? Този въпрос отправи днес Под тепето към зам.-кмета по строителството Пламен Райчев. Поводът за него бяха многобройните читателски сигнали за нелепости при изпълнението на обекта, част от големия Воден проект, както и проверката на Под тепето на място, установила нередности.

Без изненади по Карловска след ремонта

„ Има много довършителни работи, които ще се довършват впоследствие. Идеята ни беше да изкараме паважа и по-голямата част от грубия строеж да направим. Шахти, повдигане, замазване са допълнителни детайли, които ще се изчистят. Вярно е, че има много неща недонаправени, но все пак е строителна площадка. Нека го имаме предвид. Детайлите ще бъдат направени впоследствие. В момента гледаме да изкласим по-грубата част, по-голямата, по-тежкото строителство. Останалото е въпрос на декорация. Детайлите около шахтите, това, което бяхте снимали и вие, ще го оправим, няма проблем. Ще вдигнем шахтите, ще го направим както трябва”, заяви Пламен Райчев.

„ Направихме много компромиси. Подехме и вашата идея за оставането на сиенитните павета. И аз я споделях, нееднократно съм го казвал пред вас. Пренаредихме паветата. На места не ни стигнаха сиенитните павета и сме довършвали с обикновени гранитни. Но пак се вписват в общата представа за улицата.  Решени сме да изчистим и дребните проблеми. Решили сме например на „Карловска” уличното осветление да бъде автентично, с чугунени стълбове. Да е красиво и отличително”, допълни по темата зам.-кметът по строителството.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина