АктуалноГрадътНовини

Без изненади по Карловска след ремонта

Нито приятни, нито твърде неприятни изненади с ремонта на „Карловска“

Най-евтини материали и работа през пръсти на много места по улицата, която чака да бъде обявена за културно наследство

Без изненади протича ремонтът на улица „Карловска“ в Кършияка. След подмяната на подземна инфраструктура, настилките – павета, бордюри и плочки са вече подредени в голям участък от улицата.

Въпреки очакванията за промени във вида, за което беше проведена и онлайн анкета сред пловдивчани, отсечката е възстановена в стария ѝ вид. Добрата новина е, че улицата не се асфалтира, а се връщат навсякъде големите сиенитни павета, които са една от уникалните черти на улицата и придават специфичния ѝ за града облик. Запазени са също и сиенитните бордюри.

Изпълнението на работата обаче е доста повърхностно и на места некачествено. Въпреки цялостното пренареждане на настилката, тя отново не е равна и преминаването с автомобил не е особено гладко както по един качествен павиран участък. На места пък е запълвано и с малки павенца, попаднали от други места на майсторите. Те изглеждат като кръпки.

Тротоарите са с нов дизайн – малки павета покрай бордюра и плочи по останалата част. Плочките са от най-семплия и евтин вид, плитки, които при активно използване започват да се изместват. Оформянето около дърветата и шахтите е доста некачествено. На пресечки на „Карловска“ има дори циментирани стволове, няколко дървета пък са отсечени до дъно, макар и да изглеждат здрави.

Майсторите все още работят в частта, близо до Марица. Не се знае каква ще е съдбата на някои от интересните елементи по пешеходната част – каменните улеи и каменните пътни знаци, тъй като все още строителите не са стигнали до тях.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Трагедията е, че проблемите, за които пишете по „Карловска“, се отнасят и за улиците в съседство. Калпав ремонт, който се точи от април насам, работи се хаотично и некачествено. Няма да говоря за отсеченото дърво на „Неофит Рилски“ без да им мигне окото. С мотива, че било компрометирано – така ми обясниха еколозите, с които се опитах да вляза в диалог преди акцията.

  2. Трагедията е, че проблемите, за които пишете по „Карловска“, се отнасят и за улиците в съседство. Калпав ремонт, който се точи от април насам, работи се хаотично и некачествено. Няма да говоря за отсеченото дърво на „Неофит Рилски“ без да им мигне окото. С мотива, че било компрометирано – така ми обясниха еколозите, с които се опитах да вляза в диалог преди акцията.

  3. Безобразие за 116 милиона. Съсипаха старинната улица. Паветата, последно редени по времето на Тодор Живков бяха много по-качествено наредени от сега. За тротоарите нямам думи, както и за грозните китайски лампи с бяла светлина- нищо общо с автентичния вид на улицата. Интересно кой открадна парите чрез тези фирми.

  4. Неграмотни мангали и гербокалинките“ оправят“ града…каква трагедия, драги зрители!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина