АктуалноЗабравеният градКултураНовини

Пламен Панов: Кино „Космос“ не е затворена тема

Работи се по помиряване на двете архитектурни студия

Зам.-кметът е готов да преговаря за отварянето на Римската баня под Гимназията на Понеделник пазара

Съдбата на Кино Космос, Арката на Димчо Павлов и Римската баня през погледа на новата управа на града коментира пред Под тепето заместник-кмета по култура на Община Пловдив Пламен Панов. Той отговори на поставени въпроси от медията ни по време на годишния си отчет.

Въпреки пандемията Културният календар се състоя

Защо вече никой от управляващите не споменава Кино „Космос“? Това затворена тема ли е за града?

За мен не е затворена тема. По нея се работи и в момента. Там колегата Димитър Ахрянов (бел.авт: главния архитект на града) работи много активно. Той е в контакт с двете архитектурни студия. Казусът е, че едно има авторски права, а друго е спечелило конкурса на Община Пловдив. Той ги събира и сериозно работи в посока помиряване на различията.

Кога ще бъде върната Арката на Димчо Павлов в Цар-Симеоновата градина?

Аз изтеглих точката от миналата сесия на Общински съвет, за да мине през НИНК.

Разполагат Арката на Димчо Павлов между фонтана на Деметра и Виенския павилион

Не мисля, че има нещо спешно във връщането ѝ. Нека спазим всички законови процедури и ще го направим. След одобрението от Института ще внесем пак предложение за решение в Общински съвет.

Споменахте отварянето на централната трибуна на Римския стадион под магазина на H&M за посетители. В този контекст мислите ли върху възможността за отваряне на Римската баня, „скрита” в Гимназията по битова техника? Склонен ли сте да водите преговори с министерствата на Културата и Образованието и науката в тази посока?

Склонен съм да поема ангажимент и да се включа в такава работна група. И преди с вашата медия сме коментирали този казус.

Знаете ли какво е интересно? Ние с моя екип работим по дълго влачени проблеми. Вземете например, Сграфитото на Слона, чиято реставрация ще приключи до дни. За него бяха водени преговори със собствениците на частната сграда на ул.“Съборна“ и Общински съвет отпуска 8 хиляди лева за реновирането му . Предстоящото отваряне на централната трибуна на Римския стадион – също. 

Археологията под H&M продължава да е недостъпна

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

 1. Дали също така ударно -или дори повече- се труди импортираният от Коньовица ГРОЗЕН или само си студенЦтва сладичко на ЗАПЛАТА приютен „по приятели“ хотелиери безплатно, които в тая криза…
  Командировки казва, че не му плащам ужким…
  Или ДОКТОРАТ му спрятат от РабФак АМТИ +И, че като го направим Депутат с ИМУНИТЕТ в НСъбрание за Народен Представител на пловдивския мат’риял да има афторитет – а не …КАЛИНКА

  1. Ха, ха! Склеротичният художник със самочувствие на всезнайко се активира отново! Ей, смешник, иди на психиатър! На никого не му пука от простотии те, които пишеш !

   1. ДО „фен на де бъ“
    1.Нека пишат коментаторите бе, става по-четивен разговор, пък ти недей да четеш като не ти се нрави.
    2.Нямаш възражения по същество и факти, значи ПРАВ Е човекът, само личностни нападки „ad hominem“ НЕ ВАЖАТ.
    3.Щом злобееш чак толкова с пяна на Мутрата това доказва че репликата има ЗНАЧЕНИЕ, не ли?
    4.Глуповато е намерението ти да го откажеш тоя по този начин, защото дава ОБРАТЕН РЕЗУЛТАТ = кеф!.
    5.Психиатрите са заети с едни маркучи тия дни, така че… НЕ. ТЦ. Ъ-ъ.
    6.Ти си май оня не-без-известен активист от „Пловдив-Он-ЛАЙН“арското АгитТабло на полк. Баев, писател от ГЕРБ, дето с дежурния му служебен 24/7 хейтър „читател“ на всяка реплика лепвате отегчителни клишета против ДаниК? Кютай си там, където никой вече не кликва.

 2. А кино „Гео Милев“ е истинска перла, но няма кой да си го поиска от БДЖ и да го върне на пловдивската публика. Колко могат да разкажат сцената, малката зала, фоайетата, подземните гримьорни – ако можеха да проговорят… Доскоро беше наето от фирма за дрехи втора употреба…

 3. „Работи се по помиряване…“
  „За мен не е затворена тема. По нея се работи и в момента…“
  „Там колегата Димитър Ахрянов (бел.авт: главния архитект на града){[НЕЗАКОННО НАЗНАЧЕН ПЛУЖЕК ЗА ПОСЛУШНИК]} работи много активно…“
  „Той ги събира и сериозно работи…“
  „…да се включа в такава работна група…“
  „…с моя екип работим по дълго влачени проблеми…“
  А?
  И ТОВА БЕЗ ДА ОПИСВАМЕ ОТРУДЕНИЯ КлЕТ ЗИКО!
  РЕЗУТАТИТЕ = СА НАЛИЦЕ, НЕ ЛИ?
  Както казваше колегата Калигула: „дела, не думи!“=
  „RES, NON VERBA!“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина