АктуалноБизнесМненияНовини

Пламен Панчев: Има шанс за милиардна инвестиция край Пловдив

Концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ на Тракия икономическа зона /ТИЗ/, в партньорство с няколко общини от област Пловдив, има шансовете да реализира в България така желаната от цялата държава милиардна инвестиция. Това посочи инж. Пламен Панчев, основател и изпълнителен директор на Тракия икономически зона на регионалната конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ в Националния пресклуб на БТА в Пловдив.

В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица, а огромна част от проекта се развива на територията на община Раковски, допълни инж. Панчев. Според него концепцията представлява един от стратегическите проекти на Европа, съобщава БТА.

Дойде време да получим и реална подкрепа за интегрираната териториална инвестиция, след това, което с години се опитвахме да правим по естествен път, заяви директорът на Тракия икономическа зона. По негова оценка това е отлична възможност бизнесът да получи и финансиране за реализиране на общ проект, който наред с инфраструктурата на общината, средства за образование и иновации, включва подпомагане и финансирането на конкретни инвестиционни проекти. Инж. Панчев е оптимист, че след преминалата първа фаза на одобрение на интегрираната териториална инвестиция, скоро всички партньори заедно с общините ще започнат реализирането на проекта. Амбициите ни са дори да започнем едно предварително изпълнение, допълни инж. Панчев. 

Бизнесът получи немалка подкрепа по европейските програми, на които разчита, каза инж. Панчев. Той допълни, че тези резултати са общ успех на сътрудничество с местната  и държавната власт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина