Петър Стоянов отхвърли възможността да е кандидат за президент

Актуално Гласове Избори 2021 Новини

„Нито съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент“. Така бившият държавен глава Петър Стоянов отговори на тиражираните в медиите слухове, че вероятно ще е кандидатът на ГЕРБ за „Дондуков“ 2.

Позицията бе разпространена от говорителка му в президентските му години Нери Терзиева във Фейсбук. Ето и цялото й съдържание:

Уважаеми госпожи и господа,
От вчера в медиите и социалните мрежи се изказват мнения за и против евентуалната ми кандидатура за президент – дебат, за който не съм давал никакъв повод.
Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент.
Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори.
Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е Моят начин.
Благодаря на хората, с които бяхме заедно през последните 30 години и които до последно настояваха да ме подкрепят с имената и авторитета си в кандидат-президентската кампания.
Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Петър Стоянов отхвърли възможността да е кандидат за президент

  1. Десните били разделени.
    Ами от него започна с неясното „Иване , кажи си“.
    Иван се каза и книга написа, а този т.н. седесар осчетоводи президентството си.
    Освен това негови са думите „Не важно СДС да спечели, важното е Иван Костов да го няма“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.