АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Пари за кино Космос няма. Няма и да има в този мандат

Реконструкцията на Дондуковата градина ще стартира до дни. Очакват се последни детайли по завършване на документооборота с Фонд за устойчиво градско развитие, който осигурява кредитните средства за реализиране на проекта, след което ще бъде дадено неговото начало. Промяната на облика на първия парк на България става все по-близка, след като Об С се съгласи 4 476 000 лева, заложени за спрения Пробив до Водната палата, да бъдат пренасочени към рехабилитацията на Градската градина. Проектът отдавна е съгласуван с НИНКН и има избран изпълнител – консорциумът от фирмите „Ай Ди Ел” и „Рестстрой”.

Средства за Дондуковата градина бяха осигурени. Такива за кино Космос обаче липсват. „Няма пари за киното. Ако можехме да имаме печатница, всичко щяхме да направим”, отговори на журналистическо питане днес кметът Здравко Димитров , с което сякаш затвори темата за времето до края на мандата си.

За кино Космос също е готова цялата документация и единствено е нужно осигуряване на средства за старт на проекта за ремонта и реконструкцията му в тази бюджетна година. Има готовност за отваряне на процедура за избор на изпълнител и дори издадено в края на миналата година строително разрешение, но пари няма. Очевидно няма и да има, поне до края на тази година. Има възможност да бъде развързан възела със старт на процедура по обществена поръчка макар и без осигурено финансиране, но е нужно да има желание от страна на общината това да се случи.

Припомняме, че общината фокусира в последно време цялата финансова енергия в спортна инфраструктура. Отделени бяха милиони за спортни зали в Западен и закупуването на частната зала Строител.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина