АктуалноЗелен градНовини

Договорът за ремонта на Дондуковата градина може да е подписан през април

Документацията за ремонта и реконструкцията на Дондуковата градина предстои да бъде внесена за разглеждане на заседание на Фонда за устойчиво градско развитие идната седмица. Това съобщи пред репортер на Под тепето кметът на район „Централен” Георги Стаменов.

Той уточнени, че в момента се изчаква срокът за разглеждане на решението на Общински съвет – Пловдив от областния управител Ангел Стоев и изрази увереност, че няма вероятност юристите му да го върнат за преразглеждане в местния парламент.

Осигуриха пари за реконструкцията на Дондуковата градина – ВИДЕО

По думите на райкмета Стаменов, вече има предварителни разговори с управителния орган на Фонда, които дават положително становище за пренасочване на средствата. Той се надява, че е възможно най-рано в края на този месец или началото на април договорът с Фонда за целта да бъде анексиран.

Броени дни след това имаме готовност да заградим парка и да започнем работа, увери Георги Стаменов.

Припомняме, че стартът на проекта за реконструкция на първия парк на България става все по-близък, след като Об С се съгласи част от средствата – 4 476 000 лева, заложени за спрения Пробив до Водната палата, да бъдат пренасочени към рехабилитацията на Градската градина. Проектът отдавна е съгласуван с НИНКН и има избран изпълнител – консорциумът от фирмите „Ай Ди Ел” и „Рестстрой”.

Ето как ще изглежда Дондуковата градина след това.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина