Оттеглиха предложението за прехвърляне на 434 кв.м. в „Отдих и култура” на фирма, собственост на „Галакси Инвестмънт Груп”

Актуално Градът Новини Под ножа

Заместник-кмета по Устройство на територията и общинската собственост Невена Балчева оттегли предложението за продажба на 434 кв. м. общински терен в парк „Отдих и култура” на фирма, собственост на „Галакси Пропърти Груп”. Това се случи в самото начало на днешната сесия на местния парламент, като мотиви за решението на Балчева не бяха оповестени.

Неофициално в пленарната зала обаче се заговори, че предложението е щяло да бъде отхвърлено, тъй като не е намерило подкрепа от групите в ОбС. Такива позиции още преди сесията заявиха от опозицията, в лицето на Демократична България и независимия Слави Георгиев. Под тепето научи, че и групите на ГЕРБ и „Съюз за Пловдив” са щели да гласуват „Против” предложението за сключването на предварителен договор за промяна на границите на поземлени урегулирани имоти във връзка с инвестиционно намерение, с което общината се задължава да прехвърли въпросните 434 квадратни метра срещу цена, изготвена въз основа на пазарна оценка  от независим лицензиран оценител.

Припомняме, че става въпрос за парцел на улица „Кръстьо Раковски”, за който в администрацията е внесено уведомление за инвестиционно намерение от дружеството  „Прайм Дивелъпмънт“ ЕООД, собственост на „Галакси Инвестмънт Груп“.

От компанията искат да окрупнят имота си в съседство с общинския парцел, за реализиране на нови строителни намерения. Според независимия оценител инж. Петър Андонов, препоръчителната справедлива пазарна стойност към 2 септември за прехвърлянето на общинския имот в активите на  „Прайм Дивелъпмънт“ ЕООД е 106 хиляди лева без ДДС. Инвестиционното намерение идва на базата на издадена заповед на кмета на Пловдив Здравко Димитров за допускане да се изработи проект за изменение на ПУП- План за регулация и застрояване на зоната.

Споделете ни във:

1 коментар за “Оттеглиха предложението за прехвърляне на 434 кв.м. в „Отдих и култура” на фирма, собственост на „Галакси Инвестмънт Груп”

  1. аааа секано на мутрите малко хахаха, кофти ли е ахахахаха яжте бетон, да ва еа в мутробароците крадливи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.