АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

Отпадна предложението за предоставяне на КСУ „Св. Георги“ на фирма

Проекторешението частна фирма да поеме Комплекса за социални услуги “Свети Георги”  отпадна от дневния ред на първото редовно заседание за годината на Общински съвет-Пловдив, предаде репортер на Под тепето. То бе оттеглено за следваща сесия по предложение на независимия съветник Георги Величков.

Той настоя за отлагане, за да може персонала в Комплекса да бъде запознат с новото положение и хората да са сигурни за запазването на работните им места. Величков цитира и изпратено писмо-декларация от синдиката КТ „Подкрепа“, в което се изразяват опасения, че работещите в тези центрове нямат яснота какво ще се случва с тях. Част от служителите в КСУ „Св. Георги“ бяха дошли на сесията, именно поради тази причина.

Припомняме, че в интервю за медията ни в началото на седмицата ресорният зам.-кмет Георги Титюков увери, че за потребителите и за техните роднини няма да има никаква разлика, а Комплексът не се закрива. По думите му ползвателите остават и цените няма да се променят, а по силата на спечелен конкурс по Закона за социалните услуги „Соник старт“ ООД поема предоставянето на социалните услуги в КСУ-то от Община Пловдив.

В социалната структура има 9 услуги, като центрове за настанява за хора с увреждания, за хора с  деменция, защитени жилища и други. Те се ползват от над 120 души.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина