От подиума: Чантите за есен/зима 2020

Актуално Живот Новини

Интересни геометрични форми, драматични ресни, богато украсен пачуърк са само малка част от елементите, подбрани от световните подиуми за есен/зима 2020.

Малки чантички и портмонета за всичко

Имаме чувството, че този тренд започна от популярната Multi Pochette Accessoires на Louis Vuitton и през 2020-а г. стана ясно, че нито една дрънкулка няма да остане без специална чантичка за нея. От безжичните слушалки, през ключовете и бутилката за вода – всичко вече си има определен джоб. Допълнителните аксесоари може да закачате както на основната чанта, така и на колана, че дори и на врата (например калъфа за мобилния телефон). Затова през есента не се ограничавайте в избора само основно тяло за чантата си, а при възможност допълвайте визията и с пасващи си отделения за всичко, от което имате нужда.

Текстура

По време на ревютата за сезон есен/зима бяха представени многобройни предложения от кожа, но това, което направи впечатление на всички модни маниаци, бе текстурата на аксесоарите. Ако ще залагате на тази материя за чантата си, то задължително се спрете на нещо, което може да докоснете и усетите под пръстите си. Гладката повърхност вече не е толкова популярна и отстъпи мястото си на капитонираните варианти.

Метални акценти

Това е детайл, за който не се учудваме изобщо. Тенденцията за връщането на модата на веригите започна при бижутата преди сезон или два, а сега тя си проправя път и към дамските чанти. Акцентите могат да са по дръжките или под формата на украшения по тялото. Основното е да заложите на нещо качествено, защото евтиният метал обикновено бързо се износва и губи блясъка и красотата си. Може да съчетаете и с обувките, за да създадете цялостна визия.

Ресни

Ако търсите смела тенденция, имаме предложение и за вас. Bottega Veneta и Dior бяха едни от първите, които презентираха акцентите с дълги ресни, гарантиращи ви погледи и комплименти в продължение на дни. Такъв тип детайли виждаме и по връхните дрехи, но ако това ви се струва прекалено, чантата е добър вариант да изпробвате тренда по безопасен начин.

Геометрични фигури

Учебната година официално започна навсякъде по света, а геометричните форми от ревютата за този сезон ни върнаха директно на чина и над сложните задачи по математика, които така пренебрегвахме в клас. Това е и една от най-желаните тенденции. Не можем да отречем, че изглежда супер ефектно и е в приятен контраст с обичайната правоъгълна или квадратна чанта, с която сме свикнали. Кръгове, триъгълници, многоъгълници – колко по-щури, толкова по-добре. Подходящи са основно за вечерни излизания, защото не всички побират толкова, колкото ни се иска в ежедневието.

Косъм

Всеки есенен и зимен сезон можем да очакваме появата на този тренд и сега също не сме разочаровани. Винаги създават уют и усещане за мекота и топлота. Спрете се на тонове в бежовата гама, тъй като стоят по-естествено и ненатрапчиво на цялостния тоалет.

Пачуърк

Един въпрос: защо да трябва да изберете само една материя или цвят, когато може да комбинирате няколко? Пачуъркът е добре позната техника при дрехите, но сега е актуален и при чантите. При него се залага на еклектиката и разнообразието, за да не бъде никога скучна визията.

Каквото и да изберете, не забравяйте, че тенденциите са само да ни дадат насоки кое е актуално в момента, но от тях е важно да подбираме това, което синхронизира на цялостния ни стил и на собственото ни усещане за мода.

Източник: mall Plovdiv

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.