ИзбориНовини

Регионалният министър инспектира газовата връзка с Гърция

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков ще инспектира строежа на газовия интерконектор с Гърция, съобщава БНР.

На връзката се разчита за диверсификация на газовите доставки към България, основно чрез увеличаване на получаваните количества от Азербайджан, както припомни вчера и служебният премиер Гълъб Донев:

„Интерконекторът, когато влезе в експлоатация, ние ще имаме възможност за още един източник за доставка на газ, т.е. ще диверсифицираме потоците и, разбира се, ще имаме малко по-добра цена от сегашния“.

В телевизионно интервю, в което допълни, че България не получава отговор от руската компания „Газпром“ на заявките за преговори и евентуално възстановяване на доставките.

На днешната инспекция на връзката с Гърция са поканени и всички строители на обекта, след като строителният министър не остана доволен от сроковете на изпълнение.

До вчера Иван Шишков очакваше да бъдат отстранени всички пропуски, което ще бъде проверено днес, а до края на седмицата да бъде издаден и акт 15 на строежа.

Проверката ще започне от газоизмервателна станция Стара Загора.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина