АктуалноГрадътНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Окончателно: Без пробив до Водната палата

Общинският съвет на Пловдив прие с пълно мнозинство окончателното спиране на проекта за пробив до Водната палата днес. 49 съветници гласуваха „за“ това изпълнението на спорния пътен възел на две нива да бъде прекратено и да не се възобновява повече, предаде репортер на Под тепето.

Бе отхвърлен вариант 1 от предложението на кмета Здравко Димитров за продължаване на дейностите по проекта. Самият вносител не дойде на заседанието. Така велможите приеха вариант 2 за спиране на строителните работи, но без така разписаните от градоначалника компенсации на този етап.

След изказването на десетки присъстващи граждани, събрали се в местния парламент да изразят недоволството си срещу маниерите на управление на града и начина, по който се взимат решенията в местния парламент, старейшините в крайна сметка решиха да прекратят казуса „Пробив под Водната палата“. Преди това приеха предложение на независимия съветник Слави Георгиев Постоянната комисия по бюджет и финанси да извърши детайлна проверка на разходваните до този момент средства и след като излезе доклада от нея, една тогава да се пристъпи към компенсиране по прекратяване на договора с изпълнителя.

Припомняме, че неустойките в размер на 750 000 лева бяха заложени в предложението на кмета по различните пера от дейностите. Съветниците реши се да се доуточнят с инспекция и тогава да бъдат обсъждани техните стойности в пленарна зала на следваща сесия.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина