Обявяват едновременно обществените поръчки за стадионите на Ботев и Локо

Актуално Новини Спортен Пловдив

Зико: За да не се сърдят от двата клуба. И едните, и другите са много ревниви

Двете обществени поръчки за строежите на стадион „Христо Ботев“ и стадион „Локомотив“ ще бъдат обявени едновременно. Това заяви днес кметът Здравко Димитров при откриването на новия многоетажен паркинг в район „ Западен“.

„Двете поръчки ще бъдат пуснати едновременно, за да не се сърдят от двата клуба. И едните, и другите са много ревниви”, заяви Димитров.

Той поясни, че в Ботев са по-напред с документацията и имат готов проект. В момента върви пазарното проучване за стойността на материалите, които ще бъдат вложени за довършване на стадиона. То приключва на 8 юни в 17,15 часа. След това ще се подготви и пусне поръчката за строежа.

По същото време ще бъде обявена поръчката и за строеж на стадион „Локомотив“. Тъй като от клуба не представиха готов технически проект, поръчката за съоръжението в парк „Лаута“ ще бъде изградено на инженеринг на базата само на идейно предложение, като цената за изработка на същинския технически проект ще бъде включена в субсидията от 12 милиона лева, отпуснати от държавата.

Споделете ни във:

1 коментар за “Обявяват едновременно обществените поръчки за стадионите на Ботев и Локо

  1. IQ-то на новия ни кмет е колко номера на обувките му. Все си мислих, че Тотев е дъното, но явно има накъде още.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.