АктуалноГрадътЗелен градИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Общината ще преговаря за 81-те декара край Гребната

Започват разговори за придобиване на частния парцел в парк „Отдих и култура” от общината. Това загатна пред Под тепето днес кметът Здравко Димитров. Той обяви, че ще прави среща със собствениците на имота.

Има намерение да викна собствениците на 81-те декара в парк „Отдих и култура” и да видим какво ще предприемем. Дали са склонни въобще на нещо. Казал съм на моите сътрудници в общинска собственост да видят кои са, да ги поканим на разговори и да видим ако можем да го спасим да не се строи можем да го направим. Бих поканил и общински съветници да участват на преговорите”, обясни Здравко Димитров.

Той заяви, че в общината не е постъпвало инвестиционно намерение за строителство в парка, но се съгласи с Под тепето, че това винаги може да се случи.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. „Ако можем, да го спасим“ !?. Тоя ОУП собствениците на имота ли го правят или община Пловдив. Променяте плана, както е по закон – терена си остава за зеленина, а не за застрояване и пак си е частна собственост.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина