АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Общината слага на тезгяха за продан имоти за 11,5 млн.лв.

Близо 12,4 милиона лева планира да събере администрацията тази година от продажба на общинско имущество и прекратяване на съсобственост, става ясно от внесената за гласуване в местния парламент Програма за разпореждане с публична недвижимост. Предвидените приходи за годината от наеми са 2,2 милиона лева, а от концесии са 633 хиляди лева.

От наеми на жилищни имоти общината планира да събере точно 1 344 000, а за отдаване на нежилищни са предвидени 850 000 лева, които да влязат в общинската хазна до края на 2024г.

В програмата за разпореждане с имоти са включени за продажба на наематели жилища на обща стойност 4,5 милиона лева. Половин милион се надява администрацията да вкара в хазната от продажба на земя на собственици на законно построени в нея сгради. Планираните приходи от продажба на имоти чрез провеждането на публичен търг или оповестен конкурс са и 6,5 милиона лева, а 850 хиляди приходи се очакват от прекратяване на съсобственост.

В програмата за разпореждане с имоти се предвиждат 1,8 милиона лева за отчуждителни процедури, а с 600 хиляди общината ще придобива нова недвижима собственост.

От плана за отчуждаване става ясно, че приоритетни за администрацията са разширяването на бул. „Васил Априлов”, в отсечката между „Пещерско шосе” и „Шести септември”, разширяването на бул. „Александър Стамболийски” и свързването му с ул. „Цар Симеон”, отчуждаване на имоти в източната част на града за все по-тесните Рогошки гробища. В плановете на общината попадат още имоти, попадащи в рамките на пробива под Централна гара, продължението на бул. „Свобода”, разширението на ул. „Кукуш” между надлез Родопи и и „Македония”, свързването на „Александър Стамболийски” с „Македония”, разширение на „Царевец” и др.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

9 коментари

 1. Видно е, услади им се на управата далаверите с общинска земя,, Тея инвест инвестира в крокодилите- управници..зиката гламавото, вече си арчи парите от схемата за 35 милиона лева.

 2. Тц!

  Я вашио Стадион хич го не сакам.

  Нито метрото стиха до него, нито трамвай ‘оди… тролейбусо като сте го махнале – а’ трошете си го сега!

  (абе колега, щом настояваш ето тука едни жълти галагани да ти подпрем румелийската финансия, като сме си свои… ти на Кипър ли си държиш яхтете, а? А?)

  1. … което не се „продаде“ даже и за жълти ст. ГО АПОРТИРАЙ В „НЕГОВИНВЕСТ“ или направо харизвай на Агитка Ортаци „ДИСНИЛЕНД ЗА БУДАЛИ“ та като после си го откупуваме обратно по Пазарен Ценоразпис педя по педя

   ДА МОГА ДА РЕАЛИЗИРАМ БАЯ КЕЛИПИР

   (Чифтето горкото… к’во беше столетия / к;во стана)

   1. …за СТАДИОН ПЛОВДИВ (не бе, не за частните игрища дето ги броят за „стадиони“) кроим кроеж да поичакаме да се позанемари още повечко -работи се по вапросо- та да му спадня цената…

    НАМАЛЕНИ ЦЕНИ ОБИЧАМ

    1. за расово коматовъдство, идеална за жабешки бутчета огромна квадратура застояла вода – благодат за здравословното състояни на будалите.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина