АктуалноГрадътНовини

Обществената поръчка за ремонта на Хуманитарната е факт

Стартира изборът на изпълнител за ремонта на най-старата българска гимназия

Обявената стойност е 12 000 000 лева

Обществена поръчка за ремонт и реставрация на Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ е подадена към Агенцията и се очаква днес вече да е видима на сайта ѝ, разбра Под тепето.

Родители от Хуманитарната гимназия: Управляващите се хвалят с облачни технологии, а не идват да се снимат в училища с падащи камъни – ВИДЕО

Новината потвърди районният кмет на Централен Георги Стаменов, който е натоварен с процедурата.

Обявената стойност на СМР-тата е 12 000 000 лева, което е с 4 млн. повече от първоначално обявената от 8 млн. лв., заради скокът в цените на материалите. Стойността е обявена след пазарно проучване, уточни райкметът.

Той изрази надежда да се явят много участници, за да успеем да договорим по-ниска цена.

Припомняме, че Две министерства осигуряват 4 млн. лева за ремонт на Хуманитарната гимназия. По този повод на 25 юли в Пловдив дойде Министърът на културата на място и обяви, че подписал протокола от НИНКН за ремонта на Хуманитарната. По отношение на процедурите и сроковете, той посочи като най-компетентен райкметът на Централен. Георги Стаменов обяви, че най-рано в края на септември – началото на октомври е възможно да има избран изпълнител, ако няма обжалвания по ЗОП.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

    1. Чист крадец. Проектът би могъл да бъде изпълнен за чод 7млн. Нагласиха пазарното проучване със САМО ЕДИН подал оферта, за да могат да пуснат на двойна стойност и да откраднат половината пари, които пловдивските депутати от ПП осигуриха!!!

      КРАДЦИ!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина