АктуалноВластЗабравеният градКултураНовини

Министърът на културата подписал протокола от НИНКН за ремонта на Хуманитарната

Над 2.8 млн. лв ще получи училището от МК, увери Атанас Атанасов

Най-рано през септември е възможно да има избран изпълнител, каза кметът на район Централен

В рамките на 10 дни Община Пловдив може да обяви обществена поръчка за възлагане на ремонтните дейности в сградата на Хуманитарната гимназия, това обяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, след срещата с министърът на културата в оставка Атанас Атанасов, директорите на двете училища, които се помещават в историческата сграда и пловдивски депутати от ПП Росен Костурков и от ГЕРБ-СДС доц. Стефан Шилев в Актовата зала на най-старата гимназия в страната.

Атанасов обяви, че тази сутрин е подписал протокола от НИНКН за ремонта на Хуманитарната гимназия. Така училището ще получи 2.8 млн. лв за целта от Министерство на културата.

Министърът дойде в на място, за да се увери, как и по какъв начин могат да стартират процеса.

По отношение на процедурите и сроковете, той посочи като най-компетентен райкметът на Централен и му даде думата да обяви какво следва от тук нататък.

Георги Стаменов обяви, че най-рано в края на септември – началото на октомври е възможно да има избран изпълнител, ако няма обжалвания по ЗОП.

Фирмата, която ще извършва ремонта, ще трябва да работи на 3 смени 24/7, за да приключи за Първия учебен ден на 2023 година, каза още той.

Подробности във видеото.

Средства за ремонта на Хуманитарната гимназия вече пристигнали по сметката на учебното заведение от МОН. Още пари се очакват и от Министерството на финансите, поясно депутатът от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков, по чиято инициатива бе днешната среща.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина