АктуалноГрадътЖивотИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Новият зам.-кмет Темелков ще ходи на работа в общината с Ламборджини

Владимир Темелков е първият зам.-кмет в новата история на Пловдив, който официално е милионер. Миналата година бившият общински съветник декларира в КПКОНПИ, че има налични финансови средства на стойност 1 286 000 лв. Темелков бе сред големите строителни предприемачи в миналия местен парламент, в който постоянно се говореше за презастрояване. Той влезе в Общински съвет през Съюз за Пловдив на Дани Каназирева, но в последните месеци на мандата на съвета не бе в добри отношения с хората от групата си. Името му дори бе спрягано като една от възможностите за кандидат за кмет на ГЕРБ в дните преди обявяването на Костадин Димитров. Днес той е част от неговия екип, като ще отговаря за европейските проекти, бизнес развитието и дигитализацията.

Регистрите свързват Темелков с цели 17 дружества, като в част от тях е съдружник, а в другите е едноличен собственик на капитала. Дейностите им са свързани с почти всичко позволено от закона- от консултантска дейност, през търговия и хотелиерски услуги, внос и износ, та до дистрибуция на лекарства. Основният му бизнес обаче е в сферата на уеб хостинга и строителството. Съвсем наскоро той подхвана нов жилищен комплекс- „Модър“, който ще се строи в близост до все още недовършения пробив „Модър-Царевец“ и Транспортна болница.

Общински съветник застроява голяма зелена площ край Транспортна болница

Според данните за капитала на компаниите, с които е свързан Владимир Темелков, се открояват няколко- „Бауленд Премиум“ с капитал от 50 хиляди лева, „Б и К Пропърти“ със 100 хиляди лева начален капитал, където той е едноличен собственик на капитала, и „АСПИЛЕНД“ с капитал от 2,2 милиона лева.

Темелков живее на известната като „милионерската улица“ в Белащица. И се очаква да ходи на работа в общината с личното си Lamborghini, модел Urus. Другият автомобил на новия зам.-кмет, който се води служебния му такъв, е Мерцедес Майбах. Ламборджинито днес вече е било забелязано паркирано в района около новото му работно място- кметството.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

15 коментари

  1. Платил е данъци ама друг път! Точи ДДС с тези коли. Всички служби се правят на умрели лисици. Този ще вземе всички поръчки за строителство, за информационни системи и пр. Абе хора това е влияние да си зам кмет- този и майка си ще продаде. Я питайте дали има приятели или всички се опариха от него – измами ги

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина