АктуалноКриминалеНовини

Нови пистолети за пловдивските полицаи

Главният секретар на МВР Петър Тодоров зарадва с ново снаряжение служители на Пловдивската дирекция на полицията

Пловдивската полиция получи пистолети „Валтер“ и електропреносими пистолети „ Тейзър“ като част от взетите от ръководството на МВР мерки за подновяване на оръжейната система и оборудване на служителите с по-нови късоцевни оръжия.

Официалното връчване на новото снаряжение се състоя днес по обяд в двора на сектор „Специализирани полицейски сили” на бул. „Шести септември” в Пловдив. Специално за церемонията пристигна главният секретар на МВР у нас – главен комисар Петър Тодоров.

Той лично връчи първо по два електрошокови пистолета на шефовете на всяко от Районните управления при Областната дирекция на МВР, както и отделно още 4 тейзъра само за спецполицаите в Пловдив.

Именно те се обзаведоха и с чисто нови валтери, а гл. ком. Петър Тодоров им пожела с тях да поддържат още по-успешно сигурността и реда на територията на областта, но и да не се налага да ги използват.

Новите пистолети, които виждате в момента, са само първа малка стъпка в доставките на ново снаряжение за силите на реда. Предстои пристигането на още по-големи количества пистолети „Валтер“ и „Тейзър“-и, които са оръжия от най-високо ниво. Колегите дълго очакваха това ново оборудване и го заслужават.“ – коментира главният секретар Петър Тодоров.

Още по темата четете в Акция срещу купуването на гласове в Столипиново.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина