Не се предвиждат допълнителни мерки в Пловдив

Актуално Градът Изпод тепето Новини
Коронавирус във Войводиново

„На този етап не е необходимо на територията на община Пловдив да се въвеждат допълнителни ограничителни мерки, както за събитията, така и за бизнеса“. Това заяви кметът Здравко Димитров след експертна работна среща, свързана с прилагането на разпоредбите за превенция срещу коронавирус, предвидени в последната заповед на министъра на здравеопазването.

„Културният календар на Пловдив през септември е наситен с изключително много и емблематични за българската култура събития, за това призовавам организаторите да се придържат стриктно към разпоредбите на Министерството на здравеопазването и към изискванията на общината, описани в разрешителните за провеждане на съответните мероприятия“, заяви още кметът.

Той призова пловдивчани и гостите на града стриктно да изпълняват противоепидемичните мерки, да спазват физическа дистанция и лична хигиена, да носят маски на закрито и да се ваксинират, за да се ограничи разпространението на вируса и да се гарантира нормалният ритъм на живот.

Радио Пловдив съобщи тази сутрин, че наложените преди ден по-строги мерки срещу коронавируса не са били изпълнени в няколко обекта под тепетата, въпреки проверките на полицията и здравните власти. Три от нощните клубове в Пловдив обявиха предварително, че ще продължат да работят въпреки забраната за работа след 23 часа. Минути след този час снощи, в един от тях, в район „Тракия“, бе извършена полицейска проверка от двама служители на реда с патрулна кола. Тя приключи с предупредителен протокол, а след това заведението започна да допуска клиенти, съобщи Радио Пловдив.

Около полунощ с полицейски бус пристигна и втори екип проверяващи – четирима полицаи и двама служители на здравната инспекция. Втората инспекция продължи около час и приключи с констативен протокол, а заведението продължи работа до малките часове на нощта.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.