АктуалноБългарияГероите на деняЖивотЗабавлениеНовини

Наградиха добрите дела на обикновените пловдивчани

За 11-та поредна година хората отличиха съграждани в кампанията „Пловдив – град на доброто“

За 11-та поредна година Пловдив търси и намира добрите хора. Инициативата, която бе създадена по идея на пловдивчанката г-жа Йорданка Петкова от Национален алианс на хора с редки болести, от 2020 се организира от Община Пловдив.

На специална церемония в Plovdiv Plaza Mall хората с добри сърца бяха отличени в тазгодишното издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“.

В рамките на 12.05 до 31.05 пловдивчани имаха възможността да номинират добрите хора в града, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество. Номинациите бяха в четири категории – „Градско развитие“, „Социална дейност“, „Образователна дейност“ и „Добротворчество“.

„От името на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров благодаря на всички пловдивчани, които в указания срок направиха своите номинации за добрите хора, тъй като добрият пример трябва да се награждава. Благодаря и на Йорданка Петкова, затова че вече 11 години, по нейна идея, се провежда тази кампания. Тя се утвърди и се превърна в нещо устойчиво, в което участие взимат все повече пловдивчани“. С тези думи зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков откри 11-тото издание на „Пловдив – град на доброто“.

Наградата за градско развитие тази година получи Стефан Горанов, създателят на творчески комплекс „Инкубатор“ – място, което привлича млади творци, осигурявайки им споделено пространство и условия за работа. Той е автор и на проекта „Plovdiv Stage Park“, който представлява дървено мини селце, разположено във фестивалната зона в подножието на Младежки хълм, предназначено за изкуство и занаяти на открито, както и за изява на млади и талантливи артисти. Наградата връчи миналогодишният носител на приза „Посланик на доброто“ и основател на сдружение „БГ бъди активен“ Ласка Ненова.

„Аз на практика в Пловдив не познавам лоши хора. Мисля, че всеки пловдивчанин иска да допринесе с нещо за града си и вярвам, че това ще се случва в годините“, заяви Горанов при приемането на наградата.

В категория „Социална дейност“ отличието беше връчено на Албена Костова, позната като Връбка Клончева в социалните медии. Носителят на наградата в тази категория от години развива благотворителна дейност като изработва дрешки за книжки, както и други ръчно изработени красоти с декупаж, приходите от които тя дарява за различни каузи в помощ на болни деца. Плакета на победителя връчи Ася Антонова, автор и водещ на предаването „Ася в страната на талантите”.

Признанието за „Образователна дейност“ получи българският писател и ютюбър Слави Панайотов, известен със своя Ютюб канал The clashers. Отличието му беше връчено от директора на ПГ по Хранителни технологии и техника инж. Людмила Ганчева.

„С огромно удоволствие ви удостоявам с наградата „Добър човек на град Пловдив“ за вашето просветителско начинание. Дерзайте за радост на всички нас, които живеем със знанието“, с тези думи инж. Ганчева връчи отличието на наградения.

„Горд съм, че съм пловдивчанин и съм горд, че има такива инициативи като „Пловдив – град на доброто“. Искам да ви споделя една сентенция, която винаги ми е помагала. Тя е много проста:

„Винаги бъди една идея по-добър, отколкото трябва“. Ако всеки носи това в себе си ще живеем в по-добър свят“, сподели Слави.

В категория „Добротворчество“ наградата беше присъдена на  Лазар Радков – създател на една от най-големите благотворителни кампании в България „Капачки за бъдеще“. Тъй като Лазар не успя да присъства, наградата прие Теофил Теофилов. Отличието беше връчено от зам.-кмета Георги Титюков и председателя на Национален алианс за работа с доброволци Ренета Венева.

„Благодарение на кампанията „Капачки за бъдеще“ са дарени са над 20 кувьоза на болници, медицинска апаратура, 2 неонатални линейки. Кампанията помогна много за първата офроуд линейка за тежки терени на „Аварийно Спасяване Пловдив“, споделя за Лазар човекът, който го е номинирал.

„За съжаление Лазар няма възможност днес да е тук, поради неотложни задачи свързани с осигуряването на трета неонатална линейка. Ако беше тук би казал, че тази кампания нямаше да бъде възможна без всички хора, които са отделили от времето си и капачка по капачка са дали надежда на децата“, обясни Теофил.

За доброто настроение на гостите на церемонията се погрижиха „Биг бенд Пловдив“, „Note Quartet“, финалистите в „България търси талант“ група „Магия“ към „Арт войс център“, с ръководител Румяна Иванова, танцовите формации към Общински детски комплекс с ръководители Елмира Младенова, Дарина Джурова и Красимира Ушерова.

Официални партньори на кампанията са Plovdiv Plaza Mall, Изворна вода „Бачково“ – Нова трейд, БНТ 2, Асоциация наследствен ангиоедем и Професионална гимназия по технологии и техника – гр. Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина