АктуалноЖивотЗабавлениеЗелен градНовини

На ферма около Пловдив с деца

Източник: Lost in Plovdiv

Фермерите им предлагат кратък урок на полето,изпълнение на забавна задача и дегустационна почерпка – една различна програма, която освен чудесни спомени, посажда у децата и семенцето на добрата хранителна култура, ценене на професията и житейски подход, ориентиран към търсене на решения.

Pura Vida Organic Farm

Pura Vida Organic Farm е семейна биоферма за отглеждане на зеленчуци и плодове по щадящ природата начин.

Кристиан и Валентина са семейство. Двамата обичат това, което правят, защото, освен че продават продукцията, те самите се хранят с нея. Отглеждат сезонни плодове и зеленчуци върху 1,5 дка оранжерийна площ и 3 дка открити градини. Част от фермата са и 6 дка лозя, в които се отглежда грозде сорт “Ркацители”, както и 40 дка ниви, на които е засят еднозърнест лимец. 

През това лято двамата разширяват стопанството си и с великолепна къща за гости Pura Vida Guest House в изчистен, много топъл и, разбира се, натурален стил.

По време на топлите месеци и при интерес за организирани посещения на място децата могат да бъдат посветени в тайнството на градинарството, да творят и заедно да похапват вкусотии, приготвени с зеленчуците и плодовете на фермата. Локацията е в близост до Пазарджик.

Детска ферма КЕФФА

Отворено съвсем наскоро, това е мястото, където родители и деца заедно могат да научат много за животните и природата. Най-малките ще имат възможност да гушкат пухкави животинки, да опитат чисти фермерски храни, да се повозят на трактор, да играят и да вкусят от селския живот.  Нестандартно, но и в същото време много забавно място като алтернатива за празнуване на рожден ден или пък организирана групова екскурзия. Намира се в село Строево.

Bioway.bg

Това е първата биоферма за производство на гъби Шийтаке, отглеждани върху дъбови трупи, по оригинална японска технология. По този начин се осигуряват условия за развитие и растеж, които да са максимално близки до тези, на естествената им среда. Стриктното следване на всички етапи от този процес, гарантират винаги качествен и здравословен краен продукт. 

Младите собственици са създатели и на бакалницата Добро за теб – Добро за фермата, в която може да подкрепите българското като пазарувате чиста, истинска и вкусна храна, с доказан произход и качество от избрани родни стопанства, участници в кампанията. Регионът е Карлово, което винаги може да съчетаете с есенна разходка до Сопот за един изпълнен с нови преживявания и интересни уроци уикенд.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина