АктуалноКриминалеНовини

МВР разпореди дисциплинарна проверка на „голата акция“ в Бушидо

Шестима пловдивски полицаи са извършили нарушения, според доклада на Инспектората, четирима са на ръководни длъжности

Министерството на вътрешните работи започва дисциплинарна проверка срещу шестима служители на пловдивската дирекция по повод станалата известна като „голата акция“ в нощен клуб Бушидо, съобщават от Пресцентъра на ведомството. след като приключи проверката за неправомерни действия при полицейска операция в нощен клуб на 6 май.

Полицията: Акцията в Бушидо е законна, има вътрешна проверка

Припомняме, че тя се проведе преди месец навръх Гергьовден. Тогава клиенти и персонал на заведението масово са проверявани с часове за наркотици. Хора твърдяха, че са събличани, унижавани и срещу тях е употребенана прекомерна сила. Недоволството доведе до протест на ресторантьорите, който се проведе в Пловдив под мотото „Няма да търпим“, след което Прокуратурата започна проверка по случая

Междувременно приключи проверка на дирекция „Инспекторат“ към вътрешното ведомство, която бе възложена от служебния министър Иван Демерджиев.

Акцията в „Бушидо“ е ръководена от шефа на ОД на МВР

Тя е установила неправомерни действия на полицаи по време на операцията в пловдивската дискотека. В доклада са установени нарушения на шестива служители от ОД на МВР – Пловдив, четирима от които са на ръководни длъжности.

Ето защо МВР започва проверка за дисциплинарни нарушения по чл. 205, ал. 2 от Закона за МВР. В съобщението се казва още, че след приключването ѝ ще бъдат определени тежестта на нарушенията и съответните наказания.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина