АктуалноБългарияНовиниТемида

Мотикаря отива на съд за разпространение на порнография

29-годишният Павел Скръчков, известен като „Мотикаря„, получи обвинение от Окръжна прокуратура – Пловдив като ръководител на организирана престъпна група за разпространение на порнографски материали. Престъплението е квалифицирано по чл.321, ал.3, пр.2 т.2, вр. ал. 2 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че анонимният онлайн персонаж нашумя през 2016-та. Какъв човек се крие зад прозвището Мотикаря? година по-късно ГДБОП влезе по следите на интернет феномена и МВР иззе сайта му

Днес от Пловдивската прокуратура съобщиха, че той, заедно с трима съучастници, създали интернет страници, сайтове, онлайн платформи и пощенски кутии, които да използват за легално прикриване на дейността си, свързана с държането и разпространението на порнографските материали. Те имали отлични компютърни познания и направили специални защити за платформите и страниците. На тях били публикувани снимки и видеофайлове с порнографско съдържание с момичета, изглеждащи като ненавършили 18 години. Изображенията били копирани от други интернет пространства.  

Останалите трима са с инициали В.П., на 35 г., А.И., на 35 г., и С.В., на 32 г.  Всички те са предадени на съд за това, че за времето от неустановена дата в началото на месец януари 2014 г. до 18.07.2017 г.  в гр. Пловдив и на територията на Република България, са участвали в организирана престъпна група, структурирано трайно сдружение на повече от три лица, с цел да вършат съгласувано в страната престъпления по чл. 159, ал. 4 от Наказателния кодекс, а именно разпространение чрез информационни технологии – интернет, на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, изглеждащи или ненавършили 18 години.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

    1. скучаещите каки „прокурорки“ се забавляват с половия живот на момците – а пък няма кой да надникне в незаконното ПУП-аво строителство на междуселския кадърник ГлавАрхитект (БЕЗконкурсен послушник) с което той след като си набучи средновековната идиология навръх Тепето над добрата Стара Света Петка сега

      ПРЕЗАСТРОЯВА ОМРАЗНИЯ МУ ПЛОВДИВ

  1. „…Изображенията били копирани от други интернет пространства…“

    „…Изображенията били копирани от други интернет пространства…“

    „…Изображенията били копирани от други интернет пространства…“

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина