АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Местният парламент решава дали да продаде общинския дял в „Градски транспорт” на Георги Самуилов

Крупният бизнесмен иска да откупи 66 608 броя акции от изпадналото в несъстоятелност  дружество

Местният парламент ще решава на първото си заседание за годината този четвъртък дали да стартира процедура по продажбата на общинския дял в дружеството в несъстоятелност „Градски транспорт- Пловдив” АД. Зам.-кметът по финанси Величко Родопски е внесъл предложение за продажбата на 66 608 броя акции, или 2,84% от АД-то, на компанията на крупния бизнесмен Георги Самуилов „Петрол- Енерджи” ЕООД.

Компанията вече е придобила досега 5,77% от дяловете в „Градски транспорт”. В момента Самуилов е собственик на 135 235 акции, като пазарната стойност на една акция е 1,04лв. Те са били част от имущество, включено в масата на несъстоятелността на „Транс Сити”, един от акционерите в „Градски транспорт”. Вероятно става въпрос за най-старата токоизправителна станция на ул. „Отец Паисий”, известна като сърцето на тролейбусния транспорт. През септември Георги Самуилов е уведомил общината, че иска да откупи дяла й от „Градски транспорт”.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. Ахахахахааа! Мале колко са нагли тия! Май на национално ниво ги наритаха с митническите складове за гориво и са се ориентирали по гербавите общини, поне до местните избори да се нацоцат.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина