АктуалноВашите писмаГрадътЗелен градКварталиНовини

Масова сеч на дървета по улица в центъра на Пловдив – ГАЛЕРИЯ

Сигнал за започналото масово изсичане на дървета по улица „Райно Попович“ в район „Централен“ изпратиха до редакцията ни жители на място. Те разказват, че квартала им е „строителна площадка и освен това има необезопасени трапове по тротоарите от години“.

Хората са притеснени от това, че според тях се изсичат здрави дървета, вместо проектът да се съобрази със зеленината в квартала. Те цитират изпълнителя, който „се оправдава с „нареждане от общината“.

До момента, вероятно заради почивния ден, не успяхме да се свържем с отговорните фактори в управата на града за повече информация по сечта.

Припомняме, че в квартала текат ремонтни дейности по програмата „Региони в растеж“, които по план трябва да бъдат приключени до декември 2023 година. Подлежащи на ремонт са: част от ул.“Неофит Бозвели“, ул. „Райно Попович“, част от ул.“Александър Пушкин“, ул.“Драгоя Божилов“, ул.“Страхил“ и ул.“Ивац“. Стартът на втория етап на тези уличните ремонти бе даден през есента на 2022 година. Общата стойност на благоустрояването е близо 12 млн. лева с ДДС.

Обитателите на квартала се жалват, че ремонтите вървят бавно и некачествено.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. И като изсякоха бандистки и вероломно здравите дървета по измисленият им “ булевард “ Даме Груев, да не би сега да е по- добре??!! По- здравословен живот ли ще имат хората наоколо, или талибаните с бангиите ще са по- спокойни, че няма да се очистят с двета в някое “ досадно“ дърво…мила родна кочина и бантусите в нея.

  2. Прави грозното впечатление, че от времето на новата власт нещата с лесоподдръжката и парковете е катастрофа и половина! крайно време е да се вземете в ръце, за да не ви вземем ние!

  3. Според мен като се правят нови тротоари не трябва да се секат старите дървета а да се заобиколят, още повече там има пространство. След като ‘довършат’ от зелената улица ще остане само асфалт и бетон.

  4. Ако е било нужно да бъдат отсичани тези дървета, защо не го направиха преди да направят новите тротоари? Сега в момента си имаме нови такива и едни големи дупки, които си седят с отрязани дървета. И сега ако решат да изкарат остатъка от дървото с корените разместването на плочите ни е в кърпа вързано и после пак ремонт на новите „придобивки“.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина